Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ivi Smoliću u Debeljaku otrovali pet pasa

13.07.2016. 22:00
Ivi Smoliću u Debeljaku otrovali pet pasa


Ivo Smolić (57) iz Gornjeg Podvršja, zaselka Debeljaka u zaleđu Sukošana, naišao je jučer u svom dvorištu na strašan i mučan prizor. Kada je krenuo obići svoje pse u dvorišnom boksu u obiteljskoj kući nadomak brda Vrčeva zatekao prizor koji neće brzo zaboraviti.
– Tri su psa uginula uslijed trovanja, dok kod dva psa zbog njihovog ponašanja postoji osnovana sumnja da su otrovani i oni su sada pod veterinarskim tretmanom, ogorčeno govori Smolić, radnik Luke Zadar sa 36-godišnjim lovačkim stažem.
Dva preživjela psa Smolić je odveo veterinaru Mateu Maziji gdje su primili infuziju, injekciju i kapi za oči, a jučerašnje prognoze glasile su kako su kritična prva 24 sata u kojima će se znati hoće li psi preživjeti.
Debeljački lovac odrasle je pse dok su bili štenad platio po štenetu 500 eura, a tko je imao srca životinje otrovati pokušat će otkriti zadarska policija.
– Čim sam ugledao stravični prizor odmah sam obavijestio policiju koja me uputila u Veterinarsku stanicu na zadarskom Bokanjcu, rekao je Smolić.
Tamo su mu rekli da je potrebna obdukcija kako bi se želudac mogao poslati u odgovarajuću ustanovu u Split gdje će se točno utvrditi uzrok ugibanja. Kako to košta 700 kuna još nije odlučio hoće li to i napraviti.
Ljut zbog načina na koji su otrovali pse, Smolić kaže kako bi trovačima najveća kazna ipak trebala biti njihova savjest.
– Mislim da bi takvi ljudi trebali stati pred ogledalo i zapitati se zbog čega su to učinili, poručio je Ive Smolić.