Euroliga na Višnjiku!

Slika korisnika valentinam
Četvrto izdanje Zadarskog košarkaškog turnira
Sudjelovat će Fenerbahče, CSKA, Panathinaikos, Khimki, Bamberg i Bayern
Zvonko KUCELIN
ZADOVOLJSTVO NAPRAVLJENIM - Branko Tabak i Zdenka Zrilić

samo jedan klub od šest sudionika četvrtoga izdanja Zadarskoga košarkaškoga turnira nije i član Eurolige – minhenski Bayern. S pravom se može reći da će, makar na nekoliko dana, Zadar uživati u veoma kvalitetnoj klupskoj košarci. No, zašto se od planirana četiri sudionika odustalo?

- Iz jednostavnog razloga jer je zanimanje klubova veliko. I još jednog razloga – kazala je na presici u Kneževoj palači Zdenka Zrilić, direktorica tvrtke S event, organizatora turnira, te predsjednica organizacijskoga odbora.

Taj 'još jedan razlog' je...

- Šest mjeseci čekali smo odgovor iz KK-a Zadar o tomu hoće li juniori toga kluba sudjelovati u juniorskom programu koji je, ističem to, planiran isključivo radi interesa juniorske momčadi KK-a Zadar. Odgovor nismo dočekali, a u međuvremenu se javio Dimitris Itoudis, trener CSKA s jednostavnim pitanjem: 'A gdje smo mi?' i tako je, korak po korak, popis s četiri planirana sudionika za ovo izdanje, proširen na šest, a od juniorskoga programa smo odustali.

Iako je pitanje kronološki sletjelo nešto poslije, nužno je ovdje odmah navesti da je nazočne na presici zanimalo zašto ove godine sudionik nije i KK Zadar.

- Zato što u ovom trenutku prva momčad KK-a Zadar nije dovoljno dobra da bi se mogla u određenoj mjeri nositi sa suparnicima. Nažalost, takvo je stanje, a svi mi koji turnir organiziramo duboko se nadamo kako će jednoga dana i Zadar sudjelovati i biti toliko jak da osvoji to natjecanje.

Nekoliko dana prije zadarskoga turnira završit će Eurobasket, a nedugo potom počet će nova klupska sezona. Od 21. do 24. rujna stoga će na Višnjiku biti itekako zanimljivo.

- Program obuhvaća devet utakmica u četiri dana. Na vrijeme ćemo objaviti raspored, termine i sve ostalo. Ove godine počet će intenzivna suradnja sa studentima Sveučilišta u Zadru, a u programu je cijeli niz događanja. Uz ostale i snimanje Milenijske fotografije sa svim momčadima te zadarskom mladeži što će samo po sebi biti prelijepa zadarska razglednica odaslana u svijet.

Sve turnirske utakmice bit će televizijskim signalima prenošene u 12 država.

Novac u humanitarne svrhe

Ukupni prihod od ulaznica ove godine bit će usmjeren u humanitarne svrhe.

- S Gradom Zadrom smo blizu dogovora oko odluke u što će taj prihod biti usmjeren, ali mogu reći da je riječ o potrebama javnoga zdravstva. O tomu sam nekidan razgovarala s gradonačelnikom Brankom Dukićem i uskoro ćemo sve definirati - rekla je Zrilić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Jimmy
Poštovana Gosp.Zrilić, iznenadilo me da ste odustali od juniora. Sigurno dovoljno poznajete situaciju u klubu da ste mogli očekivati izostanak komunikacije (potvrde o učešću juniora). Iskreno očekivao sam da ćete ustrajati u izvornoj ideji o juniorskom turniru. Kada već odustajete od toga predlažem da prihod usmjerite, barem dijelom, na te iste juniore (organizaciju nekog manje zahtjevnog, ali jakog turnira juniora ili bar da se zadarskim juniorima omogući odlazak ne neki "jači" turnir). Vrlo je bitno da znate da su se juniori Zadra iskreno radovali ovom turniru i to ama baš nikakve veze nema sa izostankom odgovora uprave o njihovom učešću, nažalost. Srdačan pozdrav!