Zadarski Crveni križ: Darujte krv!

Slika korisnika valentinam
Nije dramatično, ali...
Zvonko KUCELIN
Poziv s Odjela za transfuziologiju

Zadarski Crveni križ uputio je poziv svim dobrovoljnim darivateljima da mogu darovati krv na Odjelu za transfuziju zadarske bolnice i to utorkom i petkom ujutro od 8 do 13 sati, a srijedom u poslijepodnevnom terminu od 14 do 19 sati.

- Ljeto nam je i inače problematično razdoblje jer je velik broj darivatelja na godišnjem odmoru i manje daruju krv, a zbog povećanog broja turista je potreba za krvi veća. Ipak, trenutna situacija Odjelu transfuziologije nije kritična, ali pozive smo uputili kako bi bili sigurni da ćemo tijekom cijelog ljeta imati optimalnu količinu doza, pojasnio je Bore Galac, ravnatelj gradskog Crvenog križa.

Istaknuo je kako su posebno smanjene zalihe krvi krvnih grupa grupa 0 pozitivna i B pozitivna te moli darivatelje s tim krvnim grupama da se jave kako bi se zalihe vratile na optimalan broj.

Osim toga, dobrovoljni darivatelji koji žele pomoći i darovati krv mogu se odazvati nekoj od akcija koje organiziraju aktivi. Akcija DDK Ploča je 17. srpnja od 17:00 do 19:00 sati, 20. srpnja je akcija DDK Bibinje od 17:00 do 19:00 sati, a 27. srpnja akcija DDK Ljubač od 17:00 do 19:00 sati. Također, svi zainteresirani mogu informacije pratiti i na Facebook stranici Društva Crvenog križa Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)