Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Umri muški za dobru sezonu

Autor:

13.08.2009. 22:00
Umri muški za dobru sezonu

Foto: Filip BRALA



Prošla sezona nam je bila veliko upozorenje da se nije šaliti ni sa kim. Stoga treba zasukati rukave i podnijeti muški sve napore i zadatke koje trener podstavi pred nas – kaže Jurjević


Prošla sezona bila je vrlo naporna i rezultatski imperativna za košarkaše Borik-Puntamike. Do posljednjeg kola strahovalo se za ostanak u ligi i, srećom, na kraju su izbjegnute teške kvalifikacije. Početak nove sezone je sredinom listopada, a zalet za te izazove traje već drugi tjedan u kojem “zeleni” početnim dijelom priprema grade temelje za prvoligašku konkurenciju. Od lani je ostalo petero igrača, a došli su neki stari znanci kao Ivanov i Dražović, dok su na pomolu i neki dolasci iz KK Zadra. Jedan od tih petero “starosjedioca” je Marino Jurjević koji vrlo optimistično gleda na renovirano izdanje Borik-Puntamike.
– Ostali smo samo nas petero iz lanjske sezone (Mrva, Dević, Pavić, Petani), nema Žorža i Dundova koji su bili nositelji momčadi, ali dolasci Ivanova i Dražovića popravili su nam krvnu sliku, što je vrlo pozitivna stvar za izazove koji nas čekaju. Pogotovo me veseli povratak našeg starog znanca Ivanova koji je, po mom mišljenju, jedan od boljih igrača u A-1 ligi, a Dražović je igrač koji uvijek unosi neku novu dimenziju svojim golemim zalaganjem i promjenama ritma kojim zna dobro izluđivati protivničke momčadi – analizirao je Jurjević ovogodišnje promjene u rosteru Borik-Puntamike i napomenuo da bi bilo možda idealno da ostane s njima i Ivan Čular koji u ovom dijelu priprema trenira s njima.
– Čular bi nam dobro došao, jer bismo s njime sigurno bili vrlo jaki pod košem. No, to će ipak odlučiti ljudi koji se s time i bave – kaže Jurjević.
Kako vam se čini kostur momčadi u odnosu na prošlu sezonu?
– Teško je to procijeniti, ali mi se čini da smo moćniji nego ikad. Iako nema Žorža i Dundova koji su pridonosili kemiji momčadi svojim iskustvom i golemim košarkaškim znanjem ipak mi se čini da je Borik-Puntamika na dobrom putu sklopiti vrlo respektabilan sastav koji će igrati važnu ulogu u novoj sezoni. Uz ove spomenute igrače  dvojica igrača iz Zadra (Šime Olivari i Marijan Čakarun) sigurno  će biti važni sudionici na terenu i moglo bi se dogoditi nakon dugo vremena da će trener Plantak imati slatke brige koga staviti na teren. Imat će čak dvanaest ravnopravnih igrača u konkurenciji za utakmice – izložio je Jurjević.
Kako teku pripreme? Još malo pa slijedi onaj najteži, bazični dio, u kojem se očekuje maksimalni napor od igrača.
– Istina, najteži dio su te bazične pripreme koje najteže padaju igračima. Ali, sve to nije uzalud, jer kad to prođe dobivamo jamstvo da ćemo imati snage i kondicije za napornih šest mjeseci teških putovanja i utakmica. Prošla sezona nam je bila veliko upozorenje da se nije šaliti ni sa kim i da se do posljednjeg kola ne zna tko će ispasti, a tko spasiti živu glavu. Stoga treba zasukati rukave i podnijeti muški sve napore i zadatke koje trener podstavi pred nas – zaključio je Jurjević.