Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ante Gotovina počasni član VAD-a i počasni građanin Sinja

Autor: Hina (H)

13.08.2013. 22:00
Ante Gotovina počasni član VAD-a i počasni građanin Sinja

Foto: PIXSELL



Na današnjem svečanom prijemu u Alkarskim dvorima, u povodu 298. Sinjske alke, danas je generalu Anti Gotovini dodijeljena povelja počasnog člana Viteškog alkarskog društva (VAD) te povelja počasnog građanina Sinja.
Predsjednik VAD-a Stipe Jukić je, predajući generalu Gotovini povelju počasnog člana tog društva, istaknuo kako se ta povelja dodijeljuje “junaku Domovinskog rata u znak zahvalnosti za veliki doprinos u poticanju domoljublja i slobodarskog duha koji je posebno došao do izražaja u ostvarenju stoljetnog sna hrvatskog naroda – slobode, samostalnosti i demokracije”.
“Generale hvala Vam na svemu”, rekao je Jukić obraćajući se generalu Gotovini.
Jukić je također istaknuo da je Skupština VAD-a dodijelila priznanje i generalu Mladenu Markaču koji danas, nažalost, nije u Sinju dodajući da će mu biti naknadno uručeno.
Po Jukićevim riječima, ovogodišnja Sinjska alka “nosi obilježje povijesne alke”, jer je prva nakon što je Republika Hrvatska postala punopravna članica Europske unije.
Jukić je pokrovitelju 298. Sinjske alke predsjedniku Republike Ivi Josipoviću uručio “pozlaćenu alku” kao znak zahvalnosti, kako je obrazložio Jukić, zbog doprinosa kojeg predsjednik Republike daje VAD-u.
Sinjski je gradonačelnik Ivica Glavan predao generalu Gotovini povelju počasnog građanina Sinja.
“Poštovani gospodine generale, još se svijetle bitke koje ste vojevali ne samo na bojnom polju, nego i izvan njega. Građani Sinja preko predstavničkog tijela s ponosom Vam daju povelju kao znak zahvalnosti i proglašavaju Vas počasnim građaninom Sinja”, rekao je Glavan.
Na svečanom su prijemu u Alkarskim dvorima u Sinju bili nazočni brojni uglednici iz javnog života te predstavnici diplomatskog kora.