Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Blažević i Brlić srušili drugoligaša

13.08.2016. 22:00
Blažević i  Brlić srušili  drugoligaša


U 25. minuti Dragan Župan je odlično centrirao u srce kaznenog prostora, gdje je utrčao Vlatko Blažević i glavom neobranjivo pogodio donji desni kut šibenskog gola za 1-0. Drugi zadarski gol u nastavku zabio je Bruno Brlić
Nogometaši Zadra ubilježili su drugu pripremnu pobjedu u razmaku  od nekoliko dana, ovaj put protiv mnogo ozbiljnijeg protivnika. Nakon  što su u srijedu s uvjerljivih 6-2 na Stanovima svladali županijskog prvoligaša Slunja, jučer su, također na svom terenu, bili bolji od drugoligaša Šibenika rezultatom 2-1. Bio je to ujedno i svojevrsni revanš Zadrana za poraz koji su im Šibenčani nanijeli dva tjedna ranije 0-1. Ovaj  put momčad Josipa Butića izgledala je mnogo bolje, vrlo motivirano i  rastrčano tijekom cijelog susreta i posve zasluženo je došla do pobjede,  koja je mogla biti i uvjerljivija. Nije Zadrane omelo ni to što su bili bez  dvojice iskusnih prvotimaca Želimira Terkeša i Ivana Tokića. Gosti su,  doduše, nešto bolje otvorili utakmicu, ali je Tomo Gluić s nekoliko sigurnih obrana dao suigračima dodatno samopouzdanje. A onda je u  25. minuti Zadar poveo. Dragan Župan je probio po desnom boku i  odlično centrirao u srce kaznenog prostora, gdje je na pravo mjesto u  pravo vrijeme utrčao Vlatko Blažević i glavom neobranjivo pogodio donji desni kut šibenskog gola za 1-0. Malo kasnije Andrija Bubnjar je  okušao udarac iz daljine, ali je bio za malo neprecizan. Zadrani su težili  “pas-igri”, bez nepotrebnih ispucavanja pa su tako jednom prilikom  odličnim nizom dodavanja od vlastitog gola došli sve do protivničkog,  no izostao je tzv. “zadnji pas”.
Pred kraj poluvremena Blažević je imao odličnu priliku za drugi zgoditak, ali ga je u posljednji trenutak zaustavio šibenski obrambeni blok.  Bolje je Zadar krenuo i u nastavak, ali je nakon nekog vremena ipak  malo prepustio inicijativu protivniku. Kada je trebalo, ponovno se istaknuo Gluić s nekoliko vrlo dobrih obrana. Oba trenera su u drugom  dijelu izvršila velik broj zamjena, a zadarski mladići ušli su u susret vrlo  angažirano i požrtvovno. I to im se isplatilo u 81. minuti, kada je Bruno  Brlić, mladić pristigao iz juniorskog sastava Osijeka, okrunio još jednu  dobru akciju, te s 12 metara odmjerenim prizemnim udarcem u donji  desni kut matirao šibenskog vratara za 2-0. Nisu Zadrani mnogo griješili, ali jedna neoprezno izgubljena lopta u napadu koštala ih je gola.  U 86. minuti Šibenčani su izborili slobodan udarac na 25 metara od  vrata Karla Jurjevića. Izvođenja slobodnjaka prihvatio se Brazilac Jonathan Brito, koji je odlično pogodio u gornje lijeve rašlje za 2-1. Zanimljivo, bila je to i dosta žustra utakmica sa šest žutih kartona, čak i jednim  crvenim, kojega je (zbog dva žuta) u samoj završnici zaradio igrač Zadra Domagoj Krajačić. Ipak, njegovi suigrači su izdržali do kraja i  sačuvali pobjedu.


ZADAR – ŠIBENIK 2:1


ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 200. Sudac: Josip Budan. Pomoćnici: Goran Agičić i Mateo Erceg (svi Zadar). Strijelci: 1-0 Blažević  (25′), 2-0 Brlić (81′), 2-1 Brito (86′).
ZADAR: Gluić – Pranić, Pantalon, Viduka, A. Župan – Bubnjar, Colić –  Smokrović, D. Župan, Čulina – Blažević. Još su igrali: Jurjević, Aleksić,  Prekpalaj, Pedišić, Krajačić, Nikpalj, Erstić, Brlić, Domić. Trener: Josip  Butić.
ŠIBENIK: Slavica – Vukorepa, Čagalj, Rodin, Pecolaj, Alviž, Celić, Roca, Musa, Strika, Maleš. Još su igrali: Soldo, Španja, Kim, Dosti, Lovrić,  Brito, Ayo, Stanić. Trener: Ivan Katalinić.