Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Marcela Marić 25. na dasci 3 metra

13.08.2016. 22:00
Marcela Marić 25. na dasci 3 metra


Ovo je Marcelin najbolji rezultat u karijeri, bolji i od onoga koji je u veljači ove godine postigla na Svjetskom kupu u Riju i tako izborila nastup na Olimpijskim igrama – kaže Marko Sutlović, Marcelin trener
Marcela Marić, prva hrvatska skakačica u povijesti na Olimpijskim igrama, nije se uspjela plasirati u polufinale s daske visine tri metra. U kvalifikacijama je zauzela 25. mjesto s ukupno 271.40 bodova, a u  polufinale se plasiralo 18 najboljih. Posljednje, 18. mjesto koje vodi u  nastavak natjecanja osvojila je Meksikanka Dolores Hernandez sa 295,20  bodova.
Marcela je nakon prvog skoka, za kojega je dobila ocjenu 56.70, bila na  26. mjestu, da bi najbolju ocjenu dobila za drugi skok (58.80) i tako  skočila na diobu 20. mjesta. Najslabiju ocjenu dobila je za treći skok  (49.50), te je pala na 24. poziciju, da bi potom ponovno skočila za tri  mjesta, na 21., zahvaljujući ocjeni 49.50 za četvrti skok. Za posljednji, peti
skok, 19-godišnja je Zadranka dobila ocjenu 50.40, te je malo pokvarila konačan plasman, no on je, unatoč tome, bio za svaku pohvalu. Marcelino zadovoljstvo vidjelo se i po tome kako je, nakon završetka natjecanja, nasmijana izašla iz bazena i pozdravila gledatelje putem tv ekrana.  Zadovoljan je bio i Šime Perić koji je u Rio de Janeiro doputovao u ulozi  Marcelinog trenera budući da je Marko Sutlović, koji je s najboljom hrvatskom skakačicom godinama radio u Zadru, zbog zdravstvenih razloga odustao od putovanja u Brazil.
– Ovo je Marcelin najbolji rezultat u karijeri, bolji i od onoga koji je u  veljači ove godine postigla na Svjetskom kupu u Riju i tako izborila nastup na Olimpijskim igrama. Sve je izvela odlično i možemo zaključiti da  je to bilo pet sjajnih skokova – kaže Marko Sutlović i dodaje da je „konkurencija bila na izuzetno visokoj razini”.
– Marceli su nedostajala 24 boda do polufinala, što nije malo, ali treba  reći da su ostale djevojke skakale praktično bez pogreške. Da je neka od  njih kiksala možda bi nam se otvorio put prema polufinalu.
Nastup na OI potvrdio je Marcelin značajni napredak u posljednjih  godinu dana od kada je preselila na studij u Miami (SAD) gdje ima  odlične uvjete za treniranje.
– Pokazala je da joj je mjesto među 20-ak najboljih na svijetu, a  možemo očekivati i da će još napredovati i izvoditi još zahtjevnije skokove – zaključio je Sutlović.
Inače, najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je brončana iz Londona  Kanađanka Jennifer Abel (373,00) ispred braniteljice naslova s posljednjih OI Kineskinje He Zi (367,05).