Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Djeca hrle lutkarima u Sv. Dominik

Autor: Valentina Mlađen

13.09.2009. 22:00
Djeca hrle lutkarima u Sv. Dominik

Foto: Zvonko KUCELIN



Nova sezona Kazališta lutaka Zadar je otvorena. Iako je prva nedjeljna predstava održana još prije tjedan dana, tek jučer su se mališani okupili u većem broju sada već uhodani u školske klupe. Tako se već drugu nedjelju za redom u prostoru crkve Sv. Dominika igra predstava “Ribar Palunko i njegova žena”, koja ove godine slavi dvadesetu godišnjicu od svoje premijere. Priča je to Ivane Brlić Mažuranić o čovjeku koji traži svoju sreću u bogatstvu da bi na kraju shvatio kako se ona skriva u obitelji. Na taj je način nova sezona obilježena dubokim simbolizmom, ali i vrhunskom izvedbom glumaca koji su dokazali da su uvijek u odličnoj formi. Odaziv publike na ovu predstavu bio je odličan, roditelji su u velikom broju doveli svoju djecu, tako da je Sv. Dominik bio gotovo u cijelosti popunjen. Na izlasku mališani su veselo komentirali predstavu ne sakrivajući oduševljenje. U Kazalištu lutaka Zadar svakako imaju razlog biti zadovoljni početkom sezone.
Kao i svake sezone, tako najmlađe i ovaj put očekuje bogat repertoar predstava u kojima će moći uživati. Osim što će se igrati uobičajeni repertoar, obnovit će se i neke stare predstave koje se nisu dugo igrale, a u Kazalištu lutaka radi se i na nekim novim predstavama.
– Upravo ćemo započeti s radom na jednoj novoj predstavi čiji naslov još neću otkriti. Dolazi poznati redatelj Ivica Šimić iz Male Scene iz Zagreba i s njim ćemo ovih dana započeti rad na novoj predstavi, a premijera se očekuje negdje u listopadu, komentirala je daljnje planove Tamara Šoletić, glumica Kazališta lutaka Zadar.
Osim nove predstave koju pripremaju nastavit će se i nedjeljni ciklus te tjedni ciklusi za vrtiće, škole i druge uzraste. Predstave će se održavati i dalje u Sv. Dominiku dok to vrijeme bude dopuštalo, a nakon toga Kazalište lutaka seli se u svoje stare prostorije u Jazinama, dok se ne otvori novoizgrađena zgrada.