Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izgubili smo zbog neuigranosti

Autor: Šime Ćurko

13.09.2009. 22:00
Izgubili smo zbog neuigranosti


Iako nismo dobro krenuli, ne trebamo očajavati nakon samo jednog kola – kaže Jerak
Vratio se Nino Jerak. Nije u Velikoj Gorici u 1. kolu Dukat prve lige (poraz Zadar Slada 27:28) ispalo kako se Jerak nadao, ali nakon deset mjeseci Zadar ponovno u momčadi ima igrača koji Roku Paleki i društvu mnogo znači. Jeraku je u studenome prošle godine stradalo desno koljeno na gostovanju u Trogiru (prednji križni ligamenti). Krajem prosinca završio je na operaciji i evo ga sada konačno opet na terenu. Čovjek koji je sa Zadrom proživio i preživio sve nevere i bonace posljednjih sezona žali što Zadar u prvom kolu nije mogao više od minus jedan na gostovanju kod Gorice.
– Ne vidim momčad u ovoj ligi koja će može pobijediti u Velikoj Gorici. S obzirom da prva dva mjesta izravno vode u viši rang, očekujem da će Gorica na kraju sezone biti na jednoj od te dvije pozicije. Imaju pokrivene sve pozicije, dobra im je rotacija i kad smo na kraju shvatili da smo s takvom momčadi mogli izvući barem neriješeno još nam je više žao zbog ovakvog početka – kaže Jerak za kojeg je glavni problem u momčadi neuigranost.
– Marijan Bašić je kvalitetan vanjski igrač, ali je tek nedavno došao i još uvijek ne može redovno trenirati s nama. Isto vrijedi i za Ivana Vučkovića koji je pivot, a to je pozicija na kojoj igrač mora biti savršeno uigran s ostatkom momčadi. Šime Markić je veliki potencijal, ali trebat će mu nekoliko utakmica jer je ovaj rang daleko jači od onoga u kojem je igrao s Biogradom. Nedostajao nam je i Buovac i sve su to razlozi da smo u prvom poluvremenu zaostali pet razlike. Unatoč tome bilo je prilike za izbjegavanje poraza, no s obzirom da smo najbliže bili na minus jedan, na kraju ipak možemo reći da je Gorica zasluženo pobijedila.
Slično se Zadru dogodilo i početkom prošle sezone kada je u prva dva kola poražen od Buzeta i Crikvenice.
– Pribojavao samo se ponavljanja tog scenarija i stalno sam na to upozoravao. Gorica je prošla kako je prošla, dolazi nam Umag i više ne bi trebalo žaliti za Goricom, nego napraviti sve za pobjedu protiv Umažana. Iako nismo dobro krenuli, ne trebamo očajavati nakon samo jednog kola. Kad se uigramo, pokazat ćemo da možemo mnogo bolje i da imamo kvalitetu za prva dva mjesta.


Nema više straha


Jerak još nije zadovoljan svojom formom.
– Ne mogu biti sasvim zadovoljan jer znam da mogu mnogo bolje. Kad sam tek počeo trenirati bilo je dosta straha, stalno sam mislio na ozljedu, a to znači da nisam mogao dati maksimum. Kroz pripremne utakmice to se popravljalo premda ni danas nije sve kako bih želio. Još moram jačati koljeno i raditi na promjenama pravca. Lako je kad trčim pravocrtno, no tako se ne može igrati rukomet. Trenutačno mi je ipak najvažnije da sam se oslobodio straha koji me dugo držao.