Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Obrana porozna, napad neučinkovit

13.09.2010. 22:00
Obrana porozna, napad neučinkovit


Neobjašnjivo je kako gubimo te utakmice u gostima. Nikad više prilika nismo imali nego u ovoj utakmici, a u 75. minuti smo gubili s 3:0 – kaže Ježina
Bolna gostovanja i dalje su stara vijest na Stanovima. Tako je prošlo i ovo posljednje kod Lokomotive u petak koja je s 3:2 ostavila nogometaše Zadra bez bodova u utakmici koja je mirisala na konačno oslađivanje bodovnim plijenom. Krenulo se dobro, stvarale su se prilike, no nišanske sprave nisu bile namještene. Domaćin je pak pogodio sve što je uputio ka vrataru Ježini i kola su krenula nizbrdo.
– Neobjašnjivo je kako gubimo te utakmice u gostima. Nikad više prilika nismo imali nego u ovoj utakmici, a u 75. minuti smo gubili s 3:0. Oni su uputili tri udarca i zabili tri gola, a mi nikako da dođemo do toga da otvorimo utakmicu s golom što bi nam sigurno olakšalo ostatak utakmice.
Obrana je bila porozna, a napad neučinkovit. Na kraju ste uspjeli zabiti dva počasna gola za ušminkavanje rezultata.
– Nismo u obrani bili na visini zadatka. Prvi gol smo primili, jer je zadnjoj liniji pobjegao igrač i nije mu bilo teško jedan na jedan sa mnom ubaciti loptu u mrežu. Kod drugog gola iz njihovog kornera došlo je do nesporazuma između mene i Puljića. Nije bilo komunikacije i ni on ni ja nismo krenuli na tu loptu koju je Bule posremio iza mojih leđa.
Posljednjih 15 minuta bili su dokaz da se može kad se hoće, ali malo prekasno ste se probudili.
– Baš tako. Kasno buđenje. Na 3:0 bilo je već kasno za nekakav veliki preokret iako smo uspjeli s dva gola uzburkati koju minutu duhove kod Lokomotive. Baš zbog ta dva gola još smo više razočarani, jer smo pokazali da možemo. No, nikako da odigramo svih 90 minuta na gostovanjima kompaktno, staloženo sa čvrstim defanzivnim blokom. Kad bi se tome pridodala konkretnost u završnici nakon izglednih prilika onda bi bilo sigurno više bodova na našem kontu.
Treba se sada okrenuti domaćem ispitu protiv Istre u subotu. Izravnom konkurentu za ostanak u ligi protiv koga su bodovi dvostruko važni.
– Moramo se skupiti, porazgovarati i odlučno krenuti na Istru. Ta tri boda su od krucijalne važnosti. Doma ne smijemo prosipati bodove, jer u gostima teško dolazimo do njih. Zato treba shavtiti ozbiljno tu utakmicu i nadam se da će se oporaviti nekoliko nama bitnih igrača s kojima ćemo imati širinu. Nama ovakve utakmice kao što je bila ova s Lokomotivom i ova sljedeća s Istrom znače borbu za prvoligaški ostanak. U tim utakmicama krojimo naš status prvoligaša, a s Hajdukom i Dinamom i takvima možemo gubiti po 10:0, ako uzimamo bodove direktnim suparnicima – zaključio je Ježina.
 


Zadranima 20 žutih kartona


Prema podacima Udruge Prve HNL na 56 utakmica odigranih u prvih sedam kola Prve HNL suci su žuti karton pokazali igračima 247 puta te 14 igrača isključili iz igre. Igrači Hajduka dobili su najmanje opomena, samo pet pri čemu je dvije dobio Anas Sharbini dok su igrači Cibalie i Splita dobili najviše, po 21 žuti karton. Unutar tog raspona od najmanje do najviše opomena redoslijed klubova je slijedeći: 9 žutih Dinamo, 11 Karlovac, 12 Rijeka, 13 Hr. dragovoljac, 14 Varaždin, 15 Osijek i Šibenik, 16 Inter i Zagreb, 19 Lokomotiva te po 20 opomena igrači Istre 1961, Slaven Belupa i Zadra. Među isključenim igračima u prvih sedam kola ovogodišnjeg prvenstva nema igrača Dinama, Hajduka, Hr. dragovoljca, Karlovca, Osijeka, Splita i Šibenika dok po jednog isključenog igrača imaju Cibalia, Istra 1961, Rijeka, Slaven Belupo, Zadar i Zagreb. Dvaput su isključeni igrači Varaždina, a po tri isključenja već imaju Inter-Zaprešić i Lokomotiva.