Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Od 550 zadarskih izaslanika, njih 120 su članovi Mladeži HDZ-a

13.09.2011. 22:00
Od 550 zadarskih izaslanika, njih  120 su članovi Mladeži HDZ-a


Zadar je složan i jedinstven, čvrsto i bez rezerve stojimo uz predsjednicu Vlade RH i HDZ-a Jadranku Kosor – Željko Lončar, potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a
Hrvatska demokratska zajednica u subotu će u zagrebačkoj Areni održati 14. opći sabor stranke. Unatoč aktualnoj aferi o crnim fondovima u najvećoj sportskoj areni u Hrvatskoj očekuje se oko 14.000 do 15.000 ljudi, članova i simpatizera vladajuće stranke.
– Na izvještajnom saboru stranke nazočit će oko 550 članova HDZ-a iz Zadarske županije, među njima i 120 članova Mladeži HDZ-a koji će u Zagreb otputovati organizirano autobusima ili o vlastitom trošku, rekao je Željko Lončar, potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a.
Prema trenutačnim prijavama u središnjici zadarske stranke u Medulićevoj ulici na Poluotoku s autobusnih kolodvora u Biogradu na Moru, Benkovcu i Zadru u subotu rano ujutro prema Zagrebu putuju tri puna autobusa ili 150 članova HDZ-a.
– Do petka, zadnjeg dana za prijavu putovanja autobusom, očekujemo da će u Zagreb organizirano voziti pet, šest autobusa u kojim će biti više od 250 županijskih izaslanika HDZ-a. Ostalih 300-tinjak članova HDZ-a u Zagreb će otputovati u organizaciji općinskih i gradskih odbora HDZ-a ili o vlastitom trošku, kaže Lončar.
Temeljni, općinski i gradski odbori te Županijski odbor HDZ-a predali su u zagrebačku središnjicu još prije dva tjedna zajedničku listu od točno 548 članova ove stranke iz Zadarske županije koji će nazočiti na 14. općem saboru stranke u Zagrebu. Zbog velike zainteresiranosti, kaže Lončar, naknadno je prije dan, dva omogućen ulazak u zagrebačku Arenu još tridesetorici zadarskih hadezeovaca.
– Prijava za odlazak u Zagreb bilo je dvostruko, trostruko više. Međutim, kako u zagrebačku Arenu može stati maksimalno 15 tisuća ljudi, svakom županijskom odboru određeno je koliko svojih članova može najviše dovesti u Zagreb.
Izvještajni sabor HDZ-a u subotu treba označiti ne samo početak izborne kampanje, nego i predstavljanje novog lica HDZ-a. Naime, u proteklih desetak i više godina izvještajni sabori su HDZ-u obično služili kao priprema za izbore i početak buđenja respektabilne predizborne stranačke mašinerije. Sada im na tom putu stoji afera sa crnim stranačkim fondovima gdje su (ne)argumentirano diskreditirani i teško kompromitirani brojni dužnosnici stranke, a osobito premijerka Jadranka Kosor.
– Zadar je složan i jedinstven, čvrsto i bez rezerve stojimo uz predsjednicu Vlade RH i HDZ-a Jadranku Kosor, izričit je Lončar.Iako je predsjednica HDZ-a već uvelike u kampanji, bit će to zapravo službeni početak kampanje za parlamentarne izbore koji se održavaju 4. prosinca. HDZ masovnošću i dobrom organizacijom na Saboru, političkim konkurentima, ali i hrvatskoj javnosti želi poslati snažnu poruku o svojoj snazi i jedinstvu koje ne mogu nagristi ni najnovije afere. Ipak, u ovakvim okolnostima osvojiti treći uzastopni mandat na vlasti težak je izazov za svaku stranku. Međutim, nije neostvariv.
– Poznato je da HDZ na izborima uvijek prolazi bolje nego u anketama. Zato sam uvjeren da ćemo obraniti rezultat parlamentarnih izbora prije četiri godine kada smo u 9. izbornoj jedinici od mogućih 14 osvojili 10 saborskih mandata. HDZ je pouzdana i vjerodostojna stranka koja je uvela Hrvatsku u EU, dosljedno se bori protiv korupcije i najbolje se brine o nacionalnim interesima, zaključio je Željko Lončar.
Koji će biti glavni naglasci u HDZ-ovoj kampanji i izborne poruke najvjerojatnije će Jadranka Kosor barem djelomično objaviti u subotu na 14. općem saboru HDZ-a.


 KALMETA: OVO JE POKUŠAJ NAMETANJA KOLEKTIVNE KRIVNJE


Sabor HDZ-a u subotu još jednom će pokazati i dokazati kako je naša snaga bila i bit će naša sloga, jedinstvo i odlučnost u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. HDZ će potvrditi snagu koja će i nakon parlamentarnih izbora u mjesecu prosincu voditi državu Republiku Hrvatsku, rekao je Božidar Kalmeta, prvi čovjek zadarskog HDZ-a, ne ostavljajući dojam da se bilo što dramatično u HDZ-u događa.
– HDZ uvijek pokazuje zrelost u svim problemima, unatoč recesiji ne odustaje od svojih planova i projekata. Predsjednica je napravila značajni zaokret u vođenju Vlade RH, završila je pregovore s EU, uspješno je realizirana provedba gospodarskog oporavka, stabilizirane su financije i krenulo se u konačan obračun s korupcijom. Što se stranke tiče, ona je homogenizirana i ojačana unatoč svim potresima i podmetanjima. Apsolutno podržavam predsjednicu Jadranku Kosor koja izuzetno dobro vodi stranku i državu u ovim turbulentnim vremenima, navodi Kalmeta koji optimizam vidi u slozi i zajedništvu HDZ-ovaca.
Prisjetivši se doba osnutka HDZ-a i predsjednika Franje Tuđmana, pod čijim smo vodstvom dobili nezavisnu Hrvatsku državu, Kalmeta je uvjeren da je Jadranka Kosor najzaslužnija za ulazak RH u EU.
– Da premijerka Kosor i Vlada RH kojoj je ona na čelu, nije učinila nekoliko povijesnih i riskantnih poteza, još bismo bili daleko u čekaonici za ulazak u EU. A što se danas događa HDZ-u pokušaj je nametanja kolektivne krivnje na preko 200 tisuća članova HDZ-a, poštenih ljudi, građana, radnika, poručio je Božidar Kalmeta dodajući kako HDZ za predstojeće parlamentarne izbore neće imati tim od 30 do 40 ljudi, nego tisuće ljudi iz cijele Hrvatske.