Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Crvenkapica uselila u novu zgradu

Autor: Valentina Mlađen

13.09.2012. 22:00
Crvenkapica uselila u novu  zgradu


Konačno su i djeca i zadarski lutkari dočekali i  taj dan. Prva sezona otvorena  je u novoj zgradi Kazališta  lutaka. Naime, zadarski lutkari u svoju su zgradu uselili  u prosincu prošle godine, sredinom sezone, prilikom premijerne izvedbe predstave  “Drago Č. i tvornica čokolade”, a tradicionalnom izvedbom Nazorove “Crvenkapice” kojom lutkari otvaraju  svaku sezonu prvi puta je sezona otvorena u novoj zgradi.
Zadarska predstava o djevojčici s crvenom kapicom,  Crvenkapici, koja svojoj baki  nosi kolače i pozdrave i u  šumi se susreće sa strašnim  vukom, posebna je po tome  što je to bila prva premijera  tada osnovanog Kazališta lutaka Zadar, a od 1952. godine  naovamo otvara svaku novu  sezonu. Ova izvedba bila je  gotovo jednako posebna kao i  za vrijeme osnivanja Kazališa  lutaka jer je ovom “starom”  predstavom u novoj zgradi  najavljena jedna zaista svijetla budućnost. Broj djece  koji je i na otvorenju nove  sezone pažljivo upijao svaku  riječ i pokret na pozornici, a  od kojih su mnogi već gledali  ovu predstavu, ide u prilog  kvaliteti lutkara i njihovih  predstava kojih će zasigurno  biti još mnogo u novoj zgradi  s nebrojnenim mogućnostima. Kao i uvijek i ovoga puta  glumci su se potrudili dati sve  od sebe za što su nagrađeni  bogatim aplauzom malih fanova koji će se zasigurno  vraćati uvijek iznova i kojima  će Kazalište lutaka biti neizostavan dio odrastanja.
Da u Kazlištu lutaka mališane i ove godine očekuju  brojna iznenađenja potvrdila  je i ravnateljica Iris Pavić-Tumpa koju smo dobili na  Festivalu lutke u Ljubljani  gdje je dogovarala i neke nove  suradnje i gostovanja, koje  će, nadamo se uspješno uspjeti realizirati. Ravnateljica  je najavila i prvu premijeru  ove sezone koja bi na rasporedu trebala biti 4. listopada.
– Već početkom listopada  imat ćemo prvu premijeru  ove sezone i to predstavu “Pinokio” za koju se već polako  pripremamo, a uskoro ćemo  javnost izvjestiti i o ostaku  programa koji nas očekuje  ove sezone, najavila je Pavić-Tumpa iz Ljubljane.