Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pedijatriji doniran novi ultrazvuk i uređen hitan pedijatrijski prijem

Autor: Teuta Babajko Jamičić

13.09.2012. 22:00
Pedijatriji doniran novi ultrazvuk i uređen hitan pedijatrijski prijem

Foto: Zvonko KUCELIN



Odjel za pedijatriju zadarske Opće bolnice dobio je vrijednu donaciju koju su prikupile općine i gradovi u Zadarskoj županiji te zadarski gospodarstvenici. Za 650 tisuća kuna, koliko su prikupili zadarski donatori, kupljen je ultrazvučni uređaj za Odjel za pedijatriju i uređen hitan pedijatrijski prijem.
Na svečanom uručenju donacije, dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice je istaknuo da su brojna stručna i razvojna dostignuća bolnice, tijekom 125 godina njezina djelovanja, bazirana na donacijama različitih gospodarskih subjekata i privatnih osoba te gradova i općina u Zadarskoj županija.
– Nakon razgovora s načelnikom Sukošana Antom Martincem, krenulo se s prikupljanjem donacije za zadarsku Pedijatriju. Nismo imali velika očekivanja zbog kriznih vremena, no uspjeli smo realizirati vrijednu donaciju, prikupiti 500 tisuća kuna za ultrazvuk i 150 tisuća kuna za uređenje hitnog prijema na Pedijatriji, kaže dr. Nakić, dodajući da će novi uređaj i novouređene prostorije poboljšati kvalitetu liječenja za najmlađe na Pedijatriji.
Dr. Neven Milić, voditelj Odjela za pedijatriju, zahvaljujući se na donaciji, pojasnio je kako je riječ o odličnom uređaju koji je potreban Pedijatriji već duže vrijeme.
– Na Pedijatriji godišnje napravimo 2300 ultrazvučnih pregleda. Petoro liječnika radi ultrazvučnu dijagnostiku, i još donedavno na jednom ultrazuvku. Ljeti je najteže, tad imamo najviše posla, u prošla dva mjeseca pregledali smo preko dvije tisuće djece, a u dnevnoj bolnici ih je ležalo 1100, kaže dr. Milić, dodajući da je uređenjem hitnog prijema odrađen izvanredan posao, a novi ultrazvuk, osim što će doprinijeti boljoj dijagnostici, skratit će i liste čekanja.
Najveći donator je Zadarska županija, pa se župan Stipe Zrilić zahvalio svima koji su se odazvali svima koji su sudjelovali u donaciji za Pedijatriju. To je u ime općina i gradova učinio i Ante Martinac, načelnik Općine Sukošan. Zadarski nadbiskup, mons. Želimir Puljić, blagoslovio je novoouređene prostorije na Odjelu za pedijatriju.