Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Autobus KK Zadra u Šibeniku išaran natpisom Bežigrad

13.09.2016. 22:00
Autobus KK Zadra u Šibeniku išaran natpisom Bežigrad


Večerašnja pripremna utakmica košarkaša Jollyja i Zadra u Šibeniku ostala je u sjeni incidenta, kojega su zasad nepoznati počinitelji priredili Košarkaškom klubu Zadar. Naime, nakon završetka utakmice na Baldekinu, momčad Zadra dočekalo je neugodno iznenađenje. Službeni klupski autobus s grbom i natpisom “Igraj Zadre volim te” išaran je sprejem, kojim je po desnoj strani vozila ispisano: “Pozdrav iz Šibenika” i “Bežigrad” ispod prekriženog imena grada Zadra, dok je preko “volim te” napisano “mrzim te”. Također, vidljiv je i potpis autora ŠF, čime se inače potpisuje šibenska navijačka skupina Funcuti. S obzirom da je ista nebrojeno puta na sportskim borilištima iskazivala netrpeljivost prema Zadru, uz uvredljive natpise i skandiranja, vrlo je vjerojatno da Funcuti stoje i iza ovog sramotnog čina. Boris Skroće, direktor KK Zadra, nije birao riječi.
– Ovo je nezapamćena sramota i očekujem da se pronađu odgovorni za ovaj vandalski čin. Košarkaški klub Zadar se uvijek gospodski odnosio prema svim protivnicima i njihovim navijačima i u našoj su dvorani i gradu uvijek dobrodošli svi koji se ponašaju u duhu sporta i sportskih vrijednosti. Naš je cilj uvijek promicanje sporta i fair play odnosa među klubovima i u ovim teškim vremenima ulažemo veliku energiju da bi se to postiglo, a ovo što se večeras dogodilo niti je fair play niti je normalo niti služi na čast ikome u Šibeniku. Iako nije prvi put da u tom gradu nailazimo na neugodnosti, ovakvo nešto doista nismo očekivali. Ovo je kap koja je prelila čašu i Košarkaški klub Zadar će poduzeti sve što je u njegovoj moći da u budućnosti spriječi bilo kakve oblike vrijeđanja i vandalskog ponašanja – rekao je Skroće.
JOLLY 89


ZADAR 94
(24:26, 20:27, 21:15, 24:26)
ZADAR: Tomas, Marić 20, Vladović 26, Jelenković, Krajina, Jurica, Špaleta 5, Brzoja 4, Marinković 10, Barać 16, Vrkić, Mazalin 13. Trener: Ante Matulović.