Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Milin je pravo rješenje na liberu

Autor: Šime Ćurko

13.10.2009. 22:00
Milin je pravo rješenje na liberu

Foto: Vedran SITNICA



Milin je iskusan igrač koji može dobro rsporediti i zadnju liniju i vezni red. To se dobro vidjelo protiv Slaven Belupa koji nam nije stvorio pravu šansu tijekom svih 90 minuta – smatra Ljubičić


Marin Ljubičić nakon što je bio standardni igrač reprezentacije do 21 godine nije se našao na popisu igrača koji su jučer u Varaždinu igrali protiv Srbije. Tako je umjesto o Srbiji Ljubičić imao dovoljno vremena razmišljati o – Interu.
– Trenutačno imamo šest bodova više od Zaprešićana i nakon naše utakmice bio bi odlično da ta razlika ostane ista. Jasno, bilo bi i još bolje da se poveća, premda je za nas najvažnije ne izgubiti u Zaprešiću. Od utakmice sa Slaven Belupom sve smo podredili Interu i nadam se da će se to u petak i vidjeti na terenu – objašnjava Ljubičić koji nije previše zadovoljan svojim izvedbama u posljednjim utakmicama.
– Ne znam koji igrač za svoju igru može reći da je baš sasvim zadovoljan. Tako i ja, znam da uvijek mogu bolje. Opet, istina je da u posljednje vrijeme ne igram na nekoj osobitoj razini. Svjesan sam toga i želim u sljedećim utakmicama pokazati više nego u nekim prethodnima.
Ove sezone Ljubičić je glavni zadarski “potrošač” lopti. Kad god je prilika splitski veznjak puca prema protivničkom golu sa svih strana. Bilo je i dobrih pokušaja, ali protiv Slaven Belupa Ljubičić nijednom nije ozbiljnije ugrozio Silvija Rodića.
– Tako je krenulo od početka sezone. Imao sam nekoliko pogođenih vratnica, pa i protiv Dinama, tako da sam se nekako ohrabrio u pokušajima s 20-ak i više metara. Bilo je dosta čistih situacija i često sam pucao prema golu. Za sada ništa nije ušlo, ali u nekoliko je navrata bilo jako blizu.
Ne bi li korisnije bilo ponekad potražiti napadače Terkeša i Šaranovića, koji su vrlo rijetko u gol šansama?
– Vjerojatno bi. Znamo da je jedan od problema u našoj igri što imamo premalo pravih lopti koje bi napadači mogli pospremiti u gol. Surać, Ćurjurić i ja u tom dijelu bismo mogli napraviti više, ali ne samo prema napadačima, nego i prema bokovima. Bilaver i Jozinović su kvalitetni bočni igrači koje bismo, s pravim asistencijama, mogli više koristiti u napadačkim akcijama.
Zna se koliki teret Zadar nosi na svako gostovanje. Ove sezone Zadrani su u Karlovcu pali s 0:2, u Čakovcu i Osijeku s 0:3. Ni igre, ni gola ni bodova. Tako izgledala zadarska stvarnost kad se momčad ukrca u autobus i krene prema ulazu na autocestu.
– Nije to samo stvar posljednjih utakmica, loša igra na gostovanjima nas prati odavno. Protiv Intera očekujem da će biti mnogo bolje, posebno nakon što smo s Milinom na liberu dobili na čvrstini. Milin je iskusan igrač koji može dobro rsporediti i zadnju liniju i vezni red. To se vidjelo protiv Slaven Belupa koji nam nije stvorio pravu šansu tijekom svih 90 minuta.
Zaprešićani su u seriji poraza, izgubili su posljednjih šest utakmica.
– Ne znam koliko je to dobro ili loše za nas, no s time se i ne trebamo zamarati jer sve ovisi o nama. Kad smo bili pravi mogli smo izvući 0:0 s Dinamom, a kad smo bili loši Međimurje nam je zabilo gol nakon 20 sekundi. Ne treba nas zanimati tko je s druge strane terena već u svaku utakmicu trebamo ući kao da nam cijela sezona ovisi o tih 90 minuta.


 MLADI DANAS  S DINAMOM




Kadeti i juniori Zadra danas će odigrati zaostale utakmice 5. kola u kojem su domaćini Dinamu. Kadeti će na teren u 14, a juniori u 16 sati. Obje utakmice igraju se na Stanovima. Inače, Dinamo je trenutačno vodeća momčad u obje lige.


 TORNADO ZOVE U ZAPREŠIĆ


Udruga navijača Tornado Zadar nastavlja s odlaskom na gostujuće utakmice nogometaša Zadra. Iz Tornada pozivaju navijače na utakmicu s Interom koja se igra u petak 16. listopada u 19 sati. Prijave za put u Zaprešić su u četvrtak u prostorijama udruge od 19 – 21 sat. U tom vremenu mogu se podignuti ulaznice za utakmicu 3. kola NLB lige Zadar – Cedevita koja se igra u subotu 17. listopada u 19 sati.
Inače, prema pisanju službene stranice prvoligaša iz Zaprešića ulaz na utakmicu sa Zadrom je slobodan. Na taj način “divovi” daju doprinos proslavi dana Grada Zaprešića.