Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Krševan Santini: Brat može zabiti samo počasni

13.10.2010. 22:00
Krševan Santini: Brat može zabiti samo počasni


Ako već brat mora zabiti taj gol, onda neka to bude onaj klasični počasni gol, za 3:1 ili 4:1. U tom slučaju bih potpisao na kapitulaciju – kazat će Krševan


U taboru sljedećeg protivnika Zadrana, Interu iz Zaprešića, stanje je potpuno oprečno nego na Stanovima. Zaprešićani proživljavaju pravu malu renesansu u posljednjih pet kola u kojima su skupili izvrsnih 13 bodova, a mreža im miruje već 450 minuta. Za taj dio je najviše zaslužan Zadranin na njihovim vratima Krševan Santini kojemu sutra neće biti svejedno spriječiti pokušaje brata Ivana. Zadarski napadač će mu sigurno htjeti pokvariti nastavak fenomenalnog niza u posljednjih pet kola.
 – Nema milosti prema nikome, pa ni prema bratu. Ovo je surovi profesionalizam, branim boje Intera i ne zanima me ništa nego pobjeda svog kluba. Ako već brat mora zabiti taj gol, onda neka to bude onaj klasični počasni gol, za 3:1 ili 4:1. U tom slučaju bih potpisao na kapitulaciju – u šaljivom tonu će Krševan koji će zasluge za fenomenalno dostignuće u pet utakmica bez primljenog gola istaknuti zasluge kompletne momčad koja je profunkcionirala odlično nakon lošeg starta u sezonu.
– Krenuli smo u prvenstvo s dosta grča, ali smo iz utakmice u utakmicu polako dolazili k sebi. Trudili smo se ispravljati pogreške, marljivo radili i uz odličnu atmosferu koja je i u tim danima bila na vrhunskoj razini dosegli smo željenu razinu forme koja nam se počela isplaćivati u posljednjih pet kola. Dokazali smo da imamo kvalitetu, karakter te momčadski duh. Normalno, na sve to nadovezala se ta kompaktnost u našoj igri kroz svih 90 minuta. U to se uklopio taj neprobojni defanzivni blok koji je puno pomogao i meni osobno u čuvanju mreže. Od obrane sve počinje, poboljšali smo se na planu agresivnosti, a greške su dovedene do minimuma. To sve je kumovalo ovakvom razvoju situacije po kojem smo postali čvrsta momčad koja teško prima golove.
 Stanka zbog reprezentativnih obveza vam je došla u nezgodno vrijeme.
– Istina, nije nam baš odgovarala ta stanka, jer smo taman uhvatili pravi ritam. Međutim, smatram da smo bolji od Zadra i da imamo lijepu priliku doći do nova tri boda i to protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi.
 Jeste uspjeli popratiti Zadar i igru vašeg mlađeg brata?
– Pratim što se događa na Stanovima, najviše zbog Ivana koji ne igra loše, uspije zabiti koji gol, no općenito im nedostaje nešto da bi bili konstantniji u rezultatu. Ovaj posljednji poraz od Šibenika na domaćem terenu bio je za njih veliki šok te će sigurno pokušati anulirati sve to u Zaprešiću. Imaju nekoliko jakih aduta, a izdvojio bih borbenost i igru iz prekida. Ipak smatram da će morati bodove na strani potražiti negdje drugdje – za kraj će kazati stariji Santini.