Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mikulić: Imamo svoju šansu za pobjedu

13.10.2010. 22:00
Mikulić: Imamo svoju šansu za pobjedu


U svakom slučaju predstoji nam teška utakmica u kojoj mi definitivno imamo šansu za pothvatom – kazao je Mikulić
Košarkaše Borik-Puntamike očekuje već sutra navečer (20.30) prvo gostovanje u novoj sezoni A-1 lige u Dubravi protiv istoimenog protivnika. Puntamičani idu na megdan Dubravašima s kapitalom premijerne pobjede nad VROS Dardom, dok su Dubravaši u suprotnom tonusu s porazom od 15 razlike protiv Kvarnera 2010 u Rijeci. Posljednjih sezona u Dubravi su Puntamičani znali doći do pobjede, a nema razloga za nadati se da je to ostvarivo i u ovom dvoboju iako trener Neven Plantak ima izuzetno mladu i neiskusnu momčad. Jedan od tih mladih i neiskusnih, alii talentiranih igrača definitivno je organizator igre Ivan Mikulić. S 18 godina na leđima Mikulić je nakon lanjske sezone provedene u A-2 ligašu Pet bunara dobio veliku odgovornost u ruke već na otvaranju prvenstva protiv Darde kad je odigrao preko 30 minuta i bio jedan od glavnih kreatora te velike pobjede.
– Dolaskom u redove Borik-Puntamike ovog ljeta znao sam da me čeka mukotrpan rad u pripremama i zadovoljan sam kako je sve ispalo. Uživam povjerenje trenera i suigrača, a pripremno razdoblje je bilo pravo vatreno krštenje kako za mene tako i za ostale mlade igrače koji su pristigli u Borik-Puntamiku. Misli da nakon one utakmice sa Zadrom je svima bilo lakše po pitanju oslobađanja o tog pritiska i to se osjetilo na otvaranju prvenstva protiv iznimno kvalitetne Darde koja će sigurno biti u prve tri momčadi lige.
Ta utakmica je pokazala da se odlično radilo u pripremnom razdoblju i da sve one pobjede nisu bile slučajne.
– Imamo situaciju u klubu koju bi svaki sportaš htio poželjeti. Prava smo klapa, svi su željni napretka i nikome ne padaju treninzi kao teret već prilika da se nauči nešto novo i pokuša usavršiti u svakom pogledu. Tako je i sa mnom, jer sam svjestan da samo radom mogu napredovati, a time i pružati na utakmicama ono što se moglo vidjeti protiv Darde.
Trener vam je u premijernom prvenstvenom nastupu dao veliku minutažu.
– Toj velikoj minutaži je doprinijela činjenica da se morao pridržavati novih propozicija o 91. godištu. Pošto su uz mene još Mrkić i Marin u kombinacijama za tu poziciju onda nije imao izbora nego me ostaviti u igri . Prvi “play” Dević je ozlijeđen i da je vadio mene i stavio Pešuta onda bi morao izvaditi još jednog igrača da bi stavio Marina ili Mrkića i tu se oni koncepcijski nisu uklapali naspram visokih Dardinih krila. Ipak na kraju je sve ispalo odlično iako sam osjetio pad koncentracije krajem utakmice prouzročen nagomilanim umorom.
Može li se ponoviti agresivnost i obrana iz prvog kola i sutra protiv Dubrave?
– Svi se nadamo da može. Dubrava je vrlo nezgodno gostovanje. Prava su domaćinska momčad, imaju bučnu podršku te će sigurno Dubravaši biti prepuni motiva da upišu prvu pobjedu. Roster im je dosta izmijenjen u odnosu nalanjske sezone. Nisu tu više starosjedioci Vragović, Šakić i Marić, ali imaju respektabilan sastav sa Cvjetkovićem, Čuljkom te Dariom Šarićem koji je među najboljim mladim igračima Europe. U svakom slučaju predstoji nam teška utakmica u kojoj mi definitivno imamo šansu za pothvatom – kazao je na kraju Mikulić.