Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Goran ostao u eliti

13.10.2011. 22:00
Goran ostao u eliti


Bibinjci su završili na osmom mjestu s osvojena četiri meč boda i 22 pojedinačna


Momčad Šahovskog kluba Goran iz Bibinja ostala je u Prvoj A seniorskoj šahovskoj ligi koja je završena u srijedu u Šibeniku. Nakon devet kola igranja u najelitnijem domaćem šahovskom natjecanju, koje spada i među najjača u Europi, Bibinjci su završili na osmom mjestu s osvojena četiri meč boda i 22 pojedinačna.
– Prije nego što smo krenuli u Šibenik naše šanse za ostanak ocjenjivali smo kao realne. Znali smo da će se borba za opstanak voditi između nas i Varaždina koji je na kraju kao deveti ispao. S njima smo se sastali u prvom kolu i igrali neriješeno tako da je borba trajala sve do zadnjeg poteza, rekao je Bruno Fuzul, tajnik Gorana, i dodao:
– Zadovoljan sam s momčadi, pogotovo s njihovom borbenošću. Zagrebačku Mladost, koja je prije početka lige slovila kao jedan od favorita, mogli smo pobijediti. Igralo se do kraja. Zadnji potez na ligi odigrao je velemajstor Saša Martinović.
Za bibinjskog prvoligaša nastupili su velemajstori Saša Martinović i Sax Gyula, međunarodni majstori Saša Režan i Muhamed Sinanović te Fide majstori Vjekoslav Biliškov i Edmond Paljušaj. Najuspješniji pojedinac bio je Edmond Paljušaj sa pet osvojenih bodova.