Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zebić: Treba nam ekstra dan

13.10.2011. 22:00
Zebić: Treba nam ekstra dan


Borbenost i htijenje sigurno neće biti dovoljni. Zato je nužno imati što više raspoloženih igrača, jednostavno nitko nema pravo na slab dan – kaže Dalibor Zebić


Dalibor Zebić na klupi Zadra pamti dobre igre njegove momčadi protiv Dinama. Aktualni hrvatski prvaci u posljednja dva nastupa na Stanovima nisu uspjeli pobijediti. Oba puta bilo je 0:0. Što će biti večeras (18 sati) u 11. kolu Prve HNL kada Dinamo ponovno gostuje u Zadru?
– Nema sumnje da se možemo svakom suprotstaviti, tako i Dinamu koji je sigurno kvalitetnija momčad od nas. Međutim, na Stanovima protiv Zadra nitko nije favorit. Zato i smatram da su šanse za pobjedu 50:50 – kaže Dalibor Zebić, trener Zadra. Zebić zna kako njegova momčad ne smije igrati protiv Zagrepčana.
– Onaj tko s Dinamom igra u laganom ritmu, a nema potrebnu kvalitetu, osuđen je na poraz. Zato moramo podignuti tenzije od prve minute. Bez čvrstine u duelima i sportske prgavosti ne možemo očekivati ništa dobrog. Pri tome ne mislim na grubosti, uostalom ova momčad niti može niti zna igrati na takav način.
Zadar i(li) Ajax
Dinamo ove sezone za ostatak lige izgleda prilično nadrealno. Momčad Krunoslava Jurčića gdje god se pojavi gotovo u pravilu pobjeđuje. Iznimka je bilo samo gostovanje kod Hajduka (1:1).
– Znamo tko je Dinamo i kakva je snaga te momčadi. Jurčić ima na raspolaganju toliko igrača da s kojim god sastavom počne utakmicu bit će to super jaka momčad. Dovoljno je reći da Dinamo danas ima šest vrhunskih napadača. Ipak, na terenu je uvijek 11 protiv 11, a početni je rezultat 0:0. Prema tome svi krećemo s istih pozicija.
Zadarski strateg ne sumnja u veliki motiv svojih igrača. No, za Dinamo treba mnogo više od motiva.
– Treba nam ekstra dan. Borbenost i htijenje sigurno neće biti dovoljni. Zato je nužno imati što više raspoloženih igrača, jednostavno nitko nema pravo na slab dan. Ako samo jedan segment naše igre ne bude onakav kakav treba biti, naše šanse značajno padaju.
Zebić se nada i nešto opuštenijem Dinamu.
– Ne očekujem mnogo od toga, ali vjerujem da je većini igrača Dinama puno važnija utakmica s Ajaxom sljedeći tjedan nego gostovanje u Zadru. U tom dijelu je možda naša mala šansa. Nadam se i da će Jurčić Sammira poštedjeti nastupa protiv nas jer je taj igrač za svakog protivnika velika opasnost.
Ponoviti Hajduk
Očekuju se puni Stanovi, a to znači veliki vjetar u leđa domaćoj momčadi.
– Samo dva ili najviše triput godišnje igramo pred punim Stanovima i ovo je prilika da gledateljima ponudimo razlog više da nas podrže i u dvobojima kada na drugoj strani terena nisu Hajduk ili Dinamo. Publika će biti naša prednost, ali i Dinamu će to biti razlog više za što bolji rezultat. Koliko god pune tribine pomažu domaćina toliko i motiviraju gosta.
Zadar je u 2. kolu na Stanovima zaustavio Hajduk. Mogu li Zebićevi igrači uspjehom protiv Dinama barem malo vratiti neizvjesnost u prvenstvo?
– Hajduk je prošlost i na tu se utakmicu ne trebamo vraćati. Ona je danas važna samo zato što smo tada pokazali da na Stanovima za nas nema nepobjedivog protivnika. Međutim, Hajduk smo odavno zaboravili, od tada su prošla dva i pol mjeseca i mnogo toga se promijenilo – podvukao je Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Pezo, Kovačević, Jonjić – Bilaver, Banović, Surać, Begonja, Mršić, Vasilj – Santini. Pričuve: Gluić, Šare, Sarić, Maruna, Gržan, Ćurjurić, Ivančić.


 MRŠIĆ: PRILIKE U KONTRAMA I POLUKONTRAMA




Antonio Mršić polagano se diže u formi. Uz Ivana Santinija upravo se od Mršića protiv Dinama očekuje najveći napadački doprinos.
– Moja su očekivanja prije svake utakmice, pa tako i prije Dinama, pozitivna. Očekujem da će Dinamo od prve minute krenuti po pobjedu, a naša šansa bi trebale biti kontre i polukontre te prekidi. Moramo biti savršeno organizirani u igri i suziti prostor za igru protivnika jer će Dinamo svaki naš propust sigurno znati iskoristiti – kaže Mršić koji je Sammira i Badelja označio glavnim adutima zagrebačke momčadi.
– Sammir i Badelj su individualno vrlo jaki igrači i teško ih je čuvati jedan na jedan. Zato je za nas bitno dobro pokrivanje terena i čuvanje leđa jedan drugom. Zna se da Dinamo nerado dolazi u Zadar, ne odgovara im ambijent na Stanovima kao ni mali teren koji im ne dopušta u tolikoj mjeri razvijanje igre. Možda su i to neke naše male šanse.


 DEBI MIHAELA KOVAČEVIĆA


Mihael Kovačević, koji je u Zadar došao kao pojačanje u zadnjoj liniji, protiv Dinama imat će prvi nastup u dresu Zadru. Težeg protivnika za premijeru Kovačević nije mogao imati.
– Učinit ćemo sve da Dinamo doživi prvi poraz u sezoni. Igramo na domaćem terenu, imamo i kvalitetu i odigramo li onako kako znamo možemo iznenaditi Dinamo. Bit će važno iskoristiti i najmanju priliku, jer ih protiv Zagrepčana sigurno nećemo imati mnogo – smatra Kovačević koji je od 2005. do 2007. bio član Dinama.
– U Dinamo sam došao iz Švicarske kada sam imao 17 godina. Igrao sam za juniore, a u drugoj godini sam trenirao s prvom momčadi. Bio sam uglavnom na klupi i igrao prijateljske utakmice – naglasio je Kovačević koji je odrastao u Baselu, nastupao za mladu švicarsku reprezentaciju, pokušao u Dinamu, pola sezone igrao za Koper, a posljednje tri i pol godine bio u škotskom Dundee Unitedu…


 INTERES ZA ULAZNICE MANJI OD OČEKIVANOG


Ulaznice za utakmicu Zadar – Dinamo od jučer se mogu kupiti za 50 kuna na uobičajenim prodajnim mjestima. Stadion se za gledatelje otvara već u 16 sati, a prema prvim najavama ne očekuje se da će stadion biti rasprodan. Naime, interes za dvoboj s Dinamom nije kao što je bio u drugom kolu kada je gostovao Hajduk. No, svi koji ne žele čekati u redu za ulaznice pred početak utakmice (ako tada još bude ulaznica) mogu do papirića s kojim će na tribine znatno ranije. Tako će izbjeći gužvu, koja se u pravilu događa pred početak domaćih utakmica Zadra, posebno kada gostuju Hajduk i Dinamo.


 PRVA HNL


11. kolo (petak)
ZADAR (18, MAXtv – Arenasport): Zadar – Dinamo. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Pomoćnici: Conjar (Osijek) i Menđušić (Vinkovci).
ZAGREB (18): Lokomotiva – Slaven Belupo. Sudac: Vlado Svilokos (Sisak). Pomoćnici: Križarić (Čakovec) i Pejić (Vukovar).