Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Preko Atlantika na jedrilici od 11 metara!

13.10.2013. 22:00
Preko Atlantika na jedrilici od 11 metara!


Konačan cilj ove “ekspedicije” je najjužniji otok Kariba, Trinidad i Tobago, otočna zemlja na sjeveru Južne Amerike. Do Kanara će putovati oko 40 dana, a od njih do Kariba – dvadesetak


Na put jedrilicom preko Mediterana, a zatim i preko Atlantika, ovih će dana iz Sali krenuti četvero ljudi. Jedrilica je dugačka malo više od 11 metara. Dvoje Saljana, od kojih se jedno ukrcava na Kanarima, Zaglavac, Zadranka i Zagrepčanin odlučili su se hrabro na ovaj korak, a nakon višemjesečnih priprema, sada ih samo nekoliko dana dijeli od polaska na avanturu.
Zagrepčanin Berislav Ortynski vlasnik je broda i predvodnik ekipe koja kreće u valove i struje Atlantika.
– Jedrim od malena i nekako sam oduvijek znao da želim otići na ovakav put. Prije nekoliko godina skupio sam ekipu, posljednjih mjeseci pripreme su se intenzivirale i evo, samo što nismo krenuli!
Iz Sali kreće njih četvero – David Špralja, Ivan Raljević, Tea Šimunov i Ortynski.
Jedriličarka Tea Šimunov, također kaže kako joj je odmalena želja bila oploviti svijet, pa je Berinu ponudu prihvatila bez puno premišljanja.
Kada doplove do Kanarskog otočja David Špralja vratit će se doma, a pridružit će im se Lucija Šišeta koja je s Ivanom i Davidom članica Jedriličarskog kluba GUC iz Sali. Lucija, Tea, Ivan i Berislav idu preko oceana.
Konačan cilj ove “ekspedicije” je najjužniji otok Kariba, Trinidad i Tobago, otočna zemlja na sjeveru Južne Amerike. Do Kanara će putovati oko 40 dana, a od njih do Kariba – dvadesetak.