Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadranke ostale i bez Lare Nikpalj

13.10.2016. 22:00
Zadranke ostale i bez Lare Nikpalj


Teže od poraza kod Podravac Giganta, debitanta u A-1 ligi, košarkašicama Zadra pala je spoznaja da su, na sada sada neodređeno vrijeme, ostale bez Lare Nikpalj, igračice koja je u klubu “sto godina” i koja je već u prva dva nastupa pokazala da je sprema biti “odgovorna osoba” na terenu.
– Dvije minute prije kraja osnovnog dijela utakmice (Zadar je izgubio u produžetku pr.a) igračica Podravca mi je pala na koljeno. Situacija je takva da trenutačno jedva hodam. Čekam potrebne pretrage i nakon toga vidjet ću kako dalje – kaže Nikpalj kojoj se, kao i suigračicama, još vrti u glavi film iz Virja.
A tamo su u 2. kolu Zadranke najprije u prvoj četvrtini ubacile svega jedan (!) koš (primile su 23), pa su imale pobjedu u rukama da bi u konačnici potonule u produžetku. Za ekipu koja igru gradi mahom na kadetkinjama oscilacije nisu ništa neočekivano. Kakvog će raspoloženja “bijelo-plave” biti danas (17 sati), kada u trećem kolu na Višnjik stiže Pula, možemo samo nagađati. Ipak, domaći teren, ali i ohrabrujuća izvedba u 1. kolu protiv Splita, daju naznake da Puljankama neće biti lako u Zadru. Pula, u čijim redovima dominira Maja Ramljak, jedna od najboljih igračica u ligi, u 1. kolu je slavila u Šibeniku nakon čega je bila slobodna. Prema rosteru mogla bi to biti izjednačena utakmica. Opet, iskustvo pokazuje da se u (ženskoj) košarci malo toga može prognozirati.