Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Brod po nove bodove

Autor:

13.11.2008. 23:00
U Brod po nove bodove


Svjedoci smo da nijedna utakmica neće biti dobivena ako doslovno ne iskrvariš svih 40 minuta na terenu – kaže Mate Mrva
Sutra Borik-Puntamika gostuje u Slavonskom Brodu u potrazi za četvrtom pobjedom, trećom uzastopnom. Na krilima dvije posljednje pobjede protiv Trogira i Kvarnera, momci Tihomira Bujana s pregršt optimizma gledaju na subotnji dvoboj u Slavonskom Brodu. Domaćin Svjetlost se dosad u pet odigranih kola pokazao kao vrlo negostoljubiv domaćin, jer je svoje jedine dvije pobjede izborio u svojoj dvorani (Alkar i Dubrovnik). U posljednjoj utakmici koju su igrali protiv Dubrave u gostima, pokazali su dobru igru te su tu utakmicu držali do kraja neizvjesnom što je još jedna potvrda izjednačenosti ovogodišnjeg izdanja A-1 lige.
Okosnicu Svjetlosti čine centar Nenad Delić, koji je igrao nedavno za Split te je dosad najbolji igrač Brođana (najbolji strijelac i skakač, 16 poena i 6.4 skoka po utakmici). Tu je i Krunoslav Rimac, opasan šuter koji često voli potegnuti iza linije 6.25, dok im na mjestu organizatora igre ordinira dobro znani Paolo Tičina koji će u subotu dobiti priliku zaigrati protiv bivših suigrača. Za prognozu utakmice u Brodu jedan od kvalificiranijih je kapetan Puntamičana Mate Mrva koji već godinama s Borikom odlazi na teška gostovanja u zapadnu Slavoniju.
– Teško je gostovanje, najviše zbog dalekog puta. Nimalo nam neće biti lako, iako Svjetlost ne spada u top momčadi lige. Svjedoci smo da nijedna utakmica neće biti dobivena ako doslovno ne iskrvariš svih 40 minuta na terenu. Oni su neporaženi u svojoj dvorani i sigurno je da ćemo morati odigrati odličnu utakmicu ako mislimo pobijediti. Najveća opasnost nam prijeti od Delića koji je njihov daleko najbolji igrač i morat ćemo ga limitirati pogotovo u skakačkom dijelu gdje sa svojom spretnošću i agilnošću zna praviti velike probleme. Također treba posebno pripaziti na Rimca koji ako uđe u seriju zna biti vraški opasan – proanalizirao je kapetan Mrva situaciju u protivničkom taboru.
Lakše je puno ići na daleko putovanje s dvije pobjede u nizu. Momčad se digla i psihološki i u formi.
– U pozitivnom smo tonusu. Uspjeli smo se “uštelati” i dosta to izgleda drukčije nego u prva dva kola. Dosta je novih igrača došlo koji su se trebali uklopiti u sustav i doslovno smo se dosad pronalazili. Mislim da smo na dobrom putu da ostvarimo zacrtani cilj, ulazak među četiri. Ipak, treba pobijediti Svjetlost i iskoristiti ovaj zamašnjak od dvije pobjede.
Na ljestvici su svi klubovi poslagani kao srdele u konzervi. Pravi stiskavac. Jedino serija pobjeda nosi veliki skok i na ljestvici.
– Svi klubovi su u igri za prvo i zadnje mjesto. Čak ni jedna ultrajaka Cedevita ne može sa sigurnošću ni protiv koga upisati bodove. Iako mislim da su oni jedino sigurni za Ligu za prvaka. Svima ostalima je svaka pobjeda velika kao kuća, a poraz, pogotovo u svojoj dvorani, imao bi goleme posljedice na položaj na ljestvici, a još više na psihe igrača. Tako da nam je primarno zadržati Jazine neosvojivom tvrđavom, a u gostima igramo puno rasterećenije i tu vidim našu šansu.