Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Croatiju potvrditi u Zlatnoj dolini

Autor: Šime Ćurko

13.11.2009. 23:00
Croatiju potvrditi u Zlatnoj dolini

Foto: Filip BRALA



Požega je protivnik koji je u rangu s nama i može se očekivati neizvjesna utakmica – kaže Glorija Sikirić
S dvije uzastopne domaće pobjede košarkašice Zadra putuju u Požegu na utakmicu 4. kola A-1 lige. Zadranke su posebno ohrabrene uspjehom protiv Croatije od prije tjedan dana, pa se i u Zlatnoj dolini nadaju pozitivnom rezultatu. Kako u košarci nema podjele bodova, pozitivan rezultat u prijevodu znači pobjeda.
– Naravno da idemo pobijediti, tako je u svakoj utakmici i tako će biti u Požegi. Pobjeda protiv Croatije nas je dodatno ohrabrila jer smo vidjeli da možemo igrati i s najboljim ekipama u ligi. To smo se uvjerili već protiv Studenca u Omišu i zato smo optimisti prije dvoboja s Požežankama. Nismo previše euforični, ali ni ne podcjenjujemo vlastite mogućnosti – razmišljanja su Glorije Sikirić, mlade reprezentativke, koja zna da Požega ide u red tzv. vrućih terena.
– Tamo nikada nikome nije lako pobijediti i u to smo se do sada već uvjerili. No, isto tako u Požegi bismo uvijek dobro igrali i s obzirom na trenutačno formu vjerujem da ponovno možemo prikazati dobru igru. S Požegom smo odigrali trening utakmicu prije početka sezone na turniru u Livnu gdje smo izgubili od njih. S obzirom da nismo bili kompletni u toj utakmici nismo ni pružili naš maksimum.
Požega je djelomično izmijenila ekipu od lani. Među novim igračicama je i Zadranka Lucija Štrmelj koja je, prilično iznenađujuće, početkom rujna Zadar zamijenila Požegom.
– U Livnu smo vidjeli da je prednost Požege u visini i u fizičkoj snazi njihovih igračica, što može imati utjecaja na igru obrani. Bez obzira na to moramo se okrenuti našim adutima, a to su brza igra i, naravno, prava obrana bez koje ne možemo ništa očekivati. Požega je protivnik koji je u rangu s nama i može se očekivati neizvjesna utakmica u kojoj sigurno imamo šanse – poručuje Sikirić. Požežanke utakmicu dočekuju s dva poraza i (Studenac Omiš, Croatia) i jednom pobjedom nakon što su u prošlom kolu na svom parketu pobijedile Agram.
Raspored 4. kola: Požega – Zadar, Agram – Trešnjevka, Studenac Omiš – Pula, Croatia 2006 – Split, Croatia 2006 – Split.
 


Štrmelj: Imamo visinu i vanjski šut


Lucija Štrmelj danas će prvi put na službenoj utakmici igrati protiv Zadra, kluba u kojem je prošla cjelokupno košarkaško usavršavanje.
– Naravno da mi neće biti lako igrati protiv Zadra, no učinit ću se za pobjedu svoje ekipe – kaže Štrmelj koja je u Požegu otišla u potrazi za većom minutažom.
– Jedini razlog odlaska iz Zadra bio je taj što sam procijenila da ću u Požegi imati više prilike. Tako je i bilo u prva tri kola, a osim toga ovdje imam i više slobode u igri.
Koja je prednost Požege pred Zadrom?
– Prije svega visina, imamo dosta visokih igračica i u skoku očekujem našu dominaciju. Osim toga Zadar se mora čuvati našeg vanjskog šuta gdje također imamo jakih aduta – upzorava Štrmelj, koja igra na poziciji organizatora igre, svoje dojučerašnje suigračice.