Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ne može se igrati samo jedno poluvrijeme

Autor: Šime Ćurko

13.11.2009. 23:00
Ne može se igrati samo jedno poluvrijeme

Foto: Vedran SITNICA



Protiv Ivančice ne bi nas trebala zadovoljiti samo pobjeda nego moramo tražiti i što bolju igru – upozorava Nino Jerak
Nino Jerak je preiskusan igrač da bi olako shvatio neke stvari. S godinama Jerak je postao realan i oprezan i bez obzira što je momčad za koju nastupa trenutačno druga u Dukat prvoj ligi Jerak puše i na hladno.
– U prošlom kolu u Crikvenici smo dobili ono što smo i zaslužili. Nakon pobjede u Đakovu u 4. kolu došlo je do opuštanja u našim redovima i iako smo pobijedili sljedeće tri utakmice vidjelo se da ne igramo dobro. Županja, Kaštela i Solin, pa i Biograd, s kojima smo se mučili u prvom poluvremenu, bili su protivnici protiv kojih nam je pravo drugo poluvrijeme bilo dovoljno za pobjedu. No, Crikvenica je druga priča, tamo nakon slabog početka utakmice više nije bilo povratka – naglašava Jerak koji se tako još malo vratio na prošlo kolo i poraz u Crikvenici. Kao glavni problem svoje momčadi Jerak naglašava manjak kolektivne igre.
– Naša pojedinačna kvaliteta je neupitna. U nekim utakmicama možemo i pobjeđivati na individualnu snagu, ali to nije dobar put. Nužno je imati pravu igru u kojoj nećemo ovisiti o trenutačnoj inspiraciji pojedinog igrača. Tu smo igru izgubili u posljednjim kolima i sada je moramo vratiti. Crikvenica nas je pobijedila upravo snagom kolektiva iako su, pojedinačno gledano, možda i lošija momčad od nas. Mislim da smo pomalo i samouvjereno ušli u tu utakmicu i sve je to na kraju rezultiralo uvjerljivim porazom.
Koliko je Zadar ovaj tjedan poradio na igri vidjet će se večeras kada u Mocire dolazi Ivančica, poznanik iz prvoligaške 2004./05. sezone. Nakon te sezone u drugoligaški rang potonuli su upravo Ivančica i Zadar.
– Protiv Ivančice ne bi nas trebala zadovoljiti samo pobjeda nego moramo tražiti i što bolju igru s kojom se možemo nadati dobrim rezultatima u preostalim utakmicama. Pobijedimo li, ne bi bilo dobro razmišljati ionako su važna samo dva boda već je nužno zapitati se jesmo li podigli kvalitetu igre. Ivančica je pravi protivnik za taj test, to je momčad koja nas ne bi smjela iznenaditi kad je riječ o konačnom rezultatu, a opet nisu toliko loši da ih se može pobijediti bez maksimalnog angažmana. Vrijeme je da konačno razdoblje naše dobre igre razvučemo što više, ako je moguće na svih 60 minuta, a ne kao dosad samo na drugo poluvrijeme – zaključuje Jerak. Za Ivančane potpuno bi trebao biti spreman Ivan Buovac dok su Marijan Bašić, Šime Humbolt i Ivan Ninčević ovaj tjedan izostali s nekoliko treninga zbog viroze, pa se jučer nije znalo u kojoj će mjeri biti spremni za večerašnju utakmicu.
U 9. kolu igraju: Zadar – Ivančica Ivanec (subota, 18.30), Slatina – Đakovo, Gorica – Arena Jadrograd, Umag – Senj W., Prelog – Trilj, Županja – Crikvenica, Kaštela Adriachem – Solin.
 


Paleka: Oprezniji nakon Crikvenice


I Roko Paleka, trener, još je u “crikveničkom filmu”.
– Odigrali smo jako loše tu utakmicu, Crikvenici smo praktički darovali uvjerljivu pobjedu. Taj nas je poraz malo prizemljio i nadam se da smo nakon svega i nešto naučili. Izgubili smo isključivo našom krivnjom, suci ili nešto drugo nemaju veze s tim našim porazom – iskreno će Paleka koji je pogledao snimku dvoboja Ivančica – Prelog odigranog u prošlom kolu (pobjeda Ivančice 36:35).
– Vidjeli smo na toj snimci kakve su mogućnosti Ivančice, iako vjerujem da su bolji od Preloga za više od jednog gola razlike. U obrani kombiniraju 6-0 i 3-2-1 koja nerijetko izgleda kao 3-3. Za što će se odlučiti protiv nas ne znam, ali znam da s njima moramo biti oprezni. Poraz od Crikvenice ne možemo smatrati kiksom, ali neuspjeh u utakmicama s protivnikom kakva je Ivančica ne smije nam se dogoditi s obzirom na to da se zna da imamo premijerligaške ambicije. Toga smo itekako svjesni i tako se moramo postaviti na parketu.




 


4. svibnja 2005.


ZADAR EVA33 (15)
EKOL IVANČICA25 (12)
ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja 150. Suci: Kavur (Varaždin) i Tor (Zagreb).
ZADAR EVA: Karabatić (10+1), Zelić 1, D. Surać, Škulić, Šiklić 1, Ninčević 8 (2), Batur 1, Buovac, Nekić 11 (3), Peša 2, Humbolt 2, Torbarina (8). Trener: Zoran Mikulić.
EKOL IVANČICA: Zagroščak (6), Vuković 2, Gotal 1, Dražić 2, Budaj 5, Mateša 6, V. Harjač 1, Lančić, Kolar 1, Jakopović, Blažević 7 (2), Dubovček (2+1), M. Harjač, Goček. Trener: Vladimir Canjuga.
Sedmerci: Zadar Eva 5 (7); EKOL Ivančica 2 (6).
Isključenja: Zadar Eva 12 minuta (Pavić 2+2, Šiklić, Humbolt, Ninčević, D. Surać); EKOL Ivančica 12 minuta (Budaj 2+2, Vuković 2+2, Mateša, M. Harjač).
Prije četiri i pol godine Zadar i Ivančica odigrali su svoju posljednju službenu utakmicu. Uvijek je zanimljivo vidjeti kako su momčadi tada izgledale.