Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Policija i obitelj traže Dianu Naglić

Autor: Suzana Bandić

13.11.2009. 23:00
Policija i obitelj traže Dianu Naglić


Diana Naglić, majka dvoje malodobne djece i aktivna sudionica Domovinskog rata, oboljela od PTSP-a, nestala je prije deset dana iz svoje obiteljske kuće te joj se otada gubi svaki trag
Diana Naglić, 37-godišnja majka dvoje djece otišla je iz svoje obiteljske kuće u Zadru još 4. ovog mjeseca i otada joj se gubi svaki trag, a o njezinom nestanku zadarska je policija obaviještena pet dana kasnije.
Policajci su nakon dojave krenuli u potragu, no nažalost za sada još uvijek bezuspješno.
S obzirom na to da je riječ o sudionici Domovinskog rata oboljeloj od PTSP-a, u potragu za svojom članicom krenuli su i njezini kolege iz Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Zadarske županije, čiji je Diana član već desetak godina.
– Zabrinuti smo za našu Dianu i želimo na svaki način pomoći i pronaći je. Policiji je njezin nestanak prijavljen 9. ovog mjeseca, međutim, potraga ne daje rezultate, a vrijeme prolazi. Već tri-četiri puta smo kontaktirali policiju, ali su nam rekli da se strpimo i da oni čine sve što je u njihovoj moći, rekao je u petak Jere Zurak, predsjednik Udruge.
Diana Naglić majka je dvoje malodobne djece u dobi od tri i četiri godine. Bila je aktivna sudionica Domovinskog rata od svibnja 1992. do veljače 1995. godine. Nedugo po završetku rata ona je oboljela od PTSP-a te se učlanila u Udrugu u kojoj je među 600 članova samo 20-ak žena.
Kako je prošlo već deset dana otkako je Diana netragom nestala, njezin suprug Golik Toničin očajan je, pa je stoga o njezinu nestanku odlučio obavijestiti i medije ne bi li na taj način došao do bilo kakvih saznanja o supruzi.
Diana je i prije odlazila od kuće zbog, kako je to obitelji obrazlagala, unutarnjeg nemira, no obitelj je uvijek do sada znala gdje je i kako doći do nje.
– Koliko mi je poznato Diana je već dva puta odlazila od kuće na nekoliko dana, ali joj je obitelj znala gdje je. Njezina maka živi negdje na ličkom području, a sestra u Karlovcu pa im nije bio problem ući joj u trag i pomoći da prebrodi krizu. Ali, ovaj put je situacija malo drugačija. Prošlo je već deset dana otkako je otišla od kuće, a nije se javljala ni sestri ni majci, pa smo svi jako zabrinuti – rekao je Zurak dodavši kako moli sve građane ukoliko o Diani imaju bilo kakvih saznanja da se jave u Udrugu oboljelih od PTSP-a ili da obavijeste policiju.
U zadarskoj Policijskoj upravi potvrdili su nam kako je nestanak Diane Naglić prijavljen još 9. studenoga ove godine i da je potom za njom raspisana potraga te da policija poduzima sve kako bi ženu pronašli.