Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Teško gostu u Jazinama

Autor:

13.11.2009. 23:00
Teško gostu u Jazinama

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Puntamičani su već sezonama u A-1 ligi najneugodnija domaćinska momčad što se dobro vidi nakon četiri odigrana kola u kojima su “nevinost” domaćeg terena sačuvali jedino oni i Dubrava
Pred utakmicu s Kaštel galerijom u redovima Puntamičana se osjeti rezerviranost po pitanju sigurnih bodova, jer se puše i na hladno znajući da su gostujuće momčadi ove sezone posebno raspoložene pa se nerijetko mogu vidjeti situacije da u jednom kolu ima više od 50 posto gostujućih uspjeha iako bi domaćini bili sve nominalno snažne momčadi kao Split, Šibenik ili Svjetlost. Ipak, Puntamičani su već sezonama u A-1 ligi najneugodnija domaćinska momčad što se dobro vidi nakon četiri odigrana kola u kojima su “nevinost” domaćeg terena sačuvali jedino oni i Dubrava. Imperativ pobjede nad Kaštelanima ipak visi nad glavama Puntamičana i toga je svjestan Ante Dević koji se nada da će treći dalmatinski klub koji gostuje u Jazinama nakon Šibenika i Splita biti poražen.
– Kao i sezonama prije, doma igramo drukčije nego na gostovanjima. Iako bi neki put voljeli da je obrnuto, ali tako uvijek ispadne. No, i pored tog dobrog učinka u Jazinama ne možemo biti bahati ili prepotentni i kazati da ćemo lako ili uopće pobijediti. Treba se pošteno znojiti svih 40 minuta što nam se u većini slučajeva vrati s pobjedom. Nadam se da će tako biti i s Kaštelanima koji na prvi pogled izgledaju kao autsajderi, ali se takav pristup uvijek u sportu obije o glavu – oprezan je Dević koji je Kaštelane upoznao na pripremnom turniru u Dubrovniku.
– Igrali smo s njima prije početka prvenstva u Dubrovniku i unatoč našoj pobjedi pokazali su se kao talentirana momčad koja zna igrati košarku. Bili su i nekompletni i u kasnijoj fazi priprema nego mi i ta utakmica neće imati veze s ovom prvenstvenom. Nemaju u svom rosteru neka zvučna imena, ali ih vodi renomirani trener Predrag Kruščić i opasni su što su pokazali u prva četiri kola. Doduše, izgubili su tri utakmice, no nitko ih nije “razvalio”. Od Splita su izgubili u završnici, Zabok ih je dobio koliko i nas (19 razlike), pobijedili su Dubrovnik, a u prošlom kolu su pružili dostojanstven otpor pojačanoj Svjetlosti.
Gdje su Kaštelani ranjivi?
– Ako ćemo im tražiti slabije strane onda je to definitivno pod košem. Nemaju visinu i tu bi trebali Ivanov, Mrva i Čakarun donijeti prevagu. Kaštelani su koncepcijski dosta slični nama, ali im nedostaje iskustvo igranja u ovoj ligi što s druge strane donosi određenu rasterećenost koja zna biti često saveznik. Moramo biti u utakmici stoposto, igrati na visokoj granici agresivnosti i ne dopustiti im da se eventualno razmašu. Izdanje iz Zaboka nije poželjno, već nam pokazatelj treba biti posljednja utakmica doma protiv Splita.
Medicinski bilten pred utakmicu?
– Izgleda da je Olivari izgubljen za ovu utakmicu, jer se požalio na temperaturu i na kućnoj je njezi. Pavić je cijeli tjedan muku mučio sa stopalom, a nakon toga je imao problema s povraćanjem. No, vjerujem da će Pavić, poznati borac, ipak u nedjelju istrčati na parket i pomoći nam da ubilježimo treću ovosezonsku pobjedu – za kraj je kazao Dević.
 


Dizelaš Dević


Prva četiri kola za Antu Devića nisu bila na razini onoga što je znao do sada pružati u zelenom dresu. Tome je veliki razlog što je u te četiri utakmice mrvicu ispred njega bio Petani koji je u Plantakovim zamislima češće predodređen kao starter. Ipak trener im je ravnomjerno rasporedio minutažu (oko 20 minuta) koju je ipak bolje iskoristio Petani. Uspoređujući Devićeve prve četiri utakmice prošle sezone kad je u prosjeku ubacivao 16 poena uz minutažu od nekih 30 minuta ove sezone sa šest poena u prosjeku, izgleda da se još uvijek traži ili bolje reći zagrijava za nastavak prvenstva.
– Istina da nisam na onoj razini kao lani, a Petani stvarno odlično igra i pokazuje da je u formi što je na kraju krajeva dobro za momčad. Minutaža nam je ravnomjerno raspoređena, a na meni je da se uzdignem na tu razinu od prošle godine. Radim na treninzima i vjerujem da će se sve poklopiti kako treba, možda već protiv Kaštel galerije – optimist je Dević.




 


Raspored


Raspored 5. kola: Dubrava – Zabok (jučer), Svjetlost – Šibenik, Vrijednosnice OS Darda – Split, Dubrovnik – Trogir.