Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Razbojniku iz Karina Gornjeg određen jednomjesečni istražni zatvor

13.11.2011. 23:00
Razbojniku iz Karina Gornjeg određen jednomjesečni istražni zatvor


Mladić (19) uhićen je u subotu, a sumnjiči ga se za razbojstvo i provalnu krađu u trgovinu mješovitom robom u Karinu Gornjem, kao i krađu kombi vozila u istom mjestu


Obrovačka policija u subotu je stala na kraj mladom razbojniku kojega se sumnjiči za oružanu pljačku trgovine mješovite robe u Karinu Gornjem počinjenu prije četiri dana.
– Dana 12. studenoga 2011. godine policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja Obrovca kojem je dokazan učin kaznenog djela razbojništva u trgovini mješovite robe – izvijestili su iz policije, a pljačka se dogodila 7. studenoga oko 19 sati. Razbojnik je, iskoristivši priliku kada je 32-godišnja prodavačica ostala sama u trgovini, upao unutra maskiran nakon čega je od nje zatražio da mu preda novac iz blagajne prijeteći joj nožem.
Osim oružanog razbojstva policija je utvrdila da je isti mladić odgovoran za još dva kaznena djela u istom mjestu. Riječ je o krađi kombi vozila u vlasništvu 38-godišnjaka iz Karina Gornjeg te teškoj krađi provaljivanjem u trgovinu mješovite robe, također u Karinu Gornjem. Sva tri kaznena djela mladi prijestupnik počinio je u vremenu od 6. do 8. studenoga.
U nedjelju prijepodne priveden je sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji ga je saslušao, a potom mu je odredio zadržavanje u istražnom zatvoru u trajanju do mjesec dana i to zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kaznena djela.
Inače, na području PU zadarske od početka ove godine dogodilo se 45 razbojstava, od kojih je većina još uvijek ostala nerazriješena.