Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Mitrović: “Nisam kriv i ničeg se ne sjećam”

Autor: Suzana Bandić

13.11.2012. 23:00
Mitrović: “Nisam kriv i ničeg se ne sjećam”

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Drugooptuženi u ovom postupku je Šime Karamarko (47) zvani Šika iz Kruševa koji će, također svoju obranu iznositi na kraju postupka, odnosno danas, a jednako kao i Mitrović, ni on se ne osjeća krivim za premlaćivanje do smrti Mladena Divnića tijekom lanjske proslave Đurđevdana u Zelengradu


Svoju obranu iznosit ću na kraju. Nisam kriv i ničega ne sjećam – rekao je jučer u sudnici Županijskog suda u Zadru umirovljeni pravosudni policajac Ivo Mitrović (57), zvani Jovo, kojemu je nakon sedmomjesečne stanke nastavljeno suđenje za teško ubojstvo 62-godišnjeg Mladena Divnića, počinjeno na osobito okrutan način u mjestu Zelengrad 6. svibnja prošle godine. Drugooptuženi u ovom postupku je Šime Karamarko (47) zvani Šika iz Kruševa koji će, također svoju obranu iznositi na kraju postupka, odnosno danas, a jednako kao i Mitrović, ni on se ne osjeća krivim za premlaćivanje do smrti Mladena Divnića za tijekom lanjske proslave Đurđevdana u Zelengradu.
Na jučerašnjoj glavnoj raspravi saslušana je svjedokinja Katarina Kočivar koju su u sudnicu iz Slavonije dopratili policajci. Nakon nje svoju pisanu stručnu ekspertizu obrazložio je i dr. Davor Mayer, sudski vještak za medicinu.
Svjedokinja: Nisu se zbog mene svađali
– Ja sam tražila posao i na preporuku jednog čovjeka u Murvici, kod Milenka Opačića radi dogovora dovezao me Jovo Mitrović. O njemu sam vodila brigu i skrb oko mjesec dana, a za nemili događaj saznala sam od liječnika u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan. Tamo sam odvezena jer sam u svađi s Opačićem porazbijala stakla – ispričala je svjedokinja koja je na upit branitelja dvojice optuženih odgovorila kako povod toj svađi nije bila ljubavna veza s pokojnim Divnićem. Zanijekala je, također i da je bila u ljubavnoj vezi s Opačićem kazavši “kako bih bila kad on ima 70, 80 godina”.
– Bilo je govora da će mi platiti za usluge skrbi i brige, da će mi prepisati dio imovine i razgovarali smo i o braku, ali ništa od toga se nije realiziralo. Divnić je stanovao u staji nedaleko Opačićeve kuće, bio je slab, ali nije puno pio. Nije ni mogao jer je živio od socijalne pomoći – kazala je svjedokinja dodavši kako su i Opačić i Mitrović bili dobri prema njemu. Mitrovića su, rekla je, čekali ko ptići jer im je donosio radost, dobro raspoloženje, a nerijetko i hranu. Dovodio je i neke ljude, pekli su se janjci, kazala je, te istaknula kako je Mitrović uvijek bio dobronamjeran, pa čak i kad bi popio.
– Ne vjerujem da je Mladenu naudio namjerno – zaključila je svjedokinja. Sudski vještak za medicinu dr. Davor Mayer kazao je da iz dostavljene dokumentacije on nije mogao utvrditi točno vrijeme smrti pokojnog Divnića, no da svoju vjeru polaže više u nalaz mrtvozornika nego obducentice jer je prvi ranije vidio tijelo i tako mogao realnije utvrditi određene činjenice. Ispričao je kako je za pokojnog, na čijem tijelu je pronađeno tridesetak ozljeda koban bio udarac od kojeg mu se rasprsnula jetra. O silini tog udarca, pojasnio je, govori i činjenica da su mu bila polomljena i rebra. Da je ranije dobio pomoć najvjerojatnije bi, pojasnio je vještak, Divnića bilo moguće spasiti, no zbog nepotpunih podataka pojasnio je da može govoriti samo hipotetski.
– Ne mogu sa sigurnošću utvrditi je li rana na potiljku kod oštećenika nastala pri padu i udarcu od kakav oštri brid ili je nastala udarcem nekim predmetom, no za njega je koban bio udarac koji je doveo do razdora jetre. Da tog udarca nije bilo ja ne mogu tvrditi da bi on bio živ, no izgledi bi mu zasigurno bili veći. Sve druge ozljede u pravilu ne bi trebale dovesti do smrtnog ishoda – ustvrdio je Mayer.
Branitelj prigovorio svjedočenju Gagićevih
Nakon čitanja iskaza Dare i Zorana Gagića, u čijoj kući se nemili događaj odigrao, Karamarkov odvjetnik Branimir Zorica uložio je prigovor.
– Zoran Gagić je u tri navrata o istom događaju kojem je nazočio dao tri različita iskaza. S obzirom na to da je on, ako ne ključna, onda jedna od ključnih osoba u događaju, njegov je iskaz nesumnjivo usmjeren prema zaštiti samog sebe. Iskaz njegove majke Dare, pak, usmjeren je zaštiti sina – kazao je Zorica.
Suđenje se nastavlja jutros kada će obojica optuženika iznositi svoje obrane.