Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Lovre Strika hrvatski prvak

13.11.2016. 23:00
Lovre Strika hrvatski prvak


Nakon velikog uspjeha Lucije Sarić, koja je na nedavno održanom PH u hrvanju za žene u Zagrebu u svojoj kategoriji osvojila naslov državne prvakinje, mladi se zadarski hrvači s prvenstva u hrvanju slobodnim načinom (Ludbreg) također vraćaju s novim medaljama. Na prvenstvu je sudjelovalo čak 218 hrvača iz 19 hrvatskih klubova, a Zadrani su zbog teških uvjeta za putovanje jedva stigli na vrijeme.
Pod vodstvom trenera Vladimira Menčika i Josipa Cindrića na prvenstvu je sudjelovalo 15 predstavnika HK Zadar: Vid Begonja i Šime Potočnjak (2003/4); Luka Turkeš, Šime Urić, Josip Duvnjak, Karlo Mustajbegović, Marino Kovačević, Dominik Zekanović, Luka Kevrić i Tomislav Zorić (2005/6/7) te Lovre Strika, Roko Milanović, Emanuel Krstić, Luka Maruna i Joza Luiz (2008/9.)
Zlatnu medalju, naslov državnoga prvaka, osvojio je Lovre Strika. On je u svojoj kategoriji pobijedio sva četiri suparnika. Srebrne medalje pripale su Vidu Begonji, Luki Turkešu i Jozi Luiz. Brončanu medalju osvojio je Luka Kevrić.
Nakon izvrsnih rezultata i plasmana na dvama državnim prvenstvima, pri čemu ne smijemo zaboraviti ni izvanrednu Anđelu Breulj, koja se natječe u starijim kategorijama, već je evidentno da je HK Zadar jedan od rasadnika mladih talenata zadarskog sporta. Svaka je pomoć, stoga, klubu dobrodošla.