Prvi nastup „Tintilinića“ na Noći kazališta

Slika korisnika valentinam
Dječji zbor „Tintilinić“ marljivo vježba s novom voditeljicom Ivom Mustać Klarić
S djecom je prekrasno raditi, ona su iskrena, slušaju upute i daju sve od sebe da postignu što bolji rezultat. Kada to nagradi i publika njihovoj iskrenoj radosti nema kraja, kaže Iva Mustać Klarić i dodaje kako je djecu važno motivirati kroz igru i zabavu
Dio malih pjevača na probi u listopadu

Noć kazališta bit će prilika da se prvi put u novoj kazališnoj sezoni i pod novim stručnim vodstvom zadarskoj publici predstave mališani Dječjeg zbora Kazališta lutaka Zadar „Tintilinić.“ Naime, ovaj „mali“ kazališni zbor, koji je do odlaska u mirovinu dugo i uspješno vodio Davor Grzunov, nedavno je preuzela Iva Mustać Klarić, zaljubljenica u glazbu od malih nogu koja se, kako kaže, uloge voditeljice „Tintilinića“ prihvatila na poziv ravnateljice Kazališta i prvenstveno zbog zadovoljstva rada s najmlađima.

Mališani od 4 do 9 godina

- S djecom je prekrasno raditi, ona su iskrena, slušaju upute i daju sve od sebe da postignu što bolji rezultat. Kada to nagradi i publika njihovoj iskrenoj radosti nema kraja, kaže Iva Mustać Klarić i dodaje kako je djecu važno motivirati kroz igru da probe ne shvate kao nešto naporno već zabavno. U „Tintiliniće“ se mogu, doznajemo dalje, uključiti sva zainteresirana djeca od 4 do 9 godina koja imaju talent za pjevanje, a probe se održavaju svakog utorka i četvrtka od 18 do 19 sati.

- Sat vremena je dovoljan da djeca tog uzrasta ne izgube koncentraciju i da se na pravi način mogu angažirati, dodaje Iva Mustać Klarić, koja je i predsjednica glazbeno-scenske udruge „Suncokret uživo“ , te voditeljica školskog zbora u Gimnaziji Vladimira Nazora.

Prvu probu pod njenim stručnim vodstvom „novi-stari“ Tintilinići održali su 3. listopada, a prvi javni nastup imat će na Noći kazališta, 25. studenoga.

Nastup prije predstave

Glavni dio programa u Kazalištu lutaka Zadar na Noć kazališta bit će izvedba predstave „Karlson s krova“ koja je nedavno osvojila nagradu na Međunarodnom festivalu PIF u Zagrebu, a u predprogramu će nastupiti Dječji zbor „Tintilinić.“

- Izvest ćemo, naravno, repertoar prilagođen djeci te dobi, i vjerujem da će publika biti zadovoljna izvedbom, te da će se najmlađi Zadrani ovoj manifestaciji odazvati u što većem broju. Program će započeti u 18 sati kada će se u predvorju najmlađi posjetitelji imati priliku družiti s glumcima i lutkama uz slatkiše i sokove, a glavni dio programa nastavlja se u 19 sati s predstavom „Karlson s krova“, kaže još Iva Mustać Klarić, nova voditeljica „Tintilinića“ , dječjeg zbora koji će kao i svake godine svojom veselom pjesmom upotpuniti i predstojeće božićno-novogodišnje blagdane.

 

 

-- Slika

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)