Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Petorica u pritvoru, šesti ortak u bijegu

Autor: Suzana Bandić

13.12.2009. 23:00
Petorica u pritvoru, šesti ortak u bijegu

Foto: Vedran SITNICA



Privedeni su Mario Puhjera (29), Mljećanin s prebivalištem u Zadru, Stjepan Ringwald (37) i Vice Mihaljević (28) iz Šibenika te dvojica Splićana: Jure Rađa-Juka (26) i Ivica Alebić (38) iz Splita, dok je šesti ortak, također iz Splita, još u bijegu


Petorica osumnjičenika za preprodaju droge koje je zadarska policija nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, praćenja i prismotre razotkrila i uhitila, u subotu su oko 19 sati, uz kaznenu prijavu, privedeni istražnom sucu u Zadru.
Osim Marija Puhjere (29), Mljećanina s prebivalištem u Zadru, istražnom su sucu privedeni i dvojica Splićana: Jure Rađa-Juka (26) i Ivica Alebić (38) te Šibenčani Vice Mihaljević (28) i Stipe Ringwald (37) koji posljednjih godina boravi u Zagrebu, a koji se spominje kao vođa peteročlane “ekipe”.
Tijekom noći s petka na subotu policajci Odjela za suzbijanje kriminaliteta droga PU zadarske osumnjičenike su dočekali na izlazu s autoceste Zadar 2, no nakon što su ih pokušali zaustaviti i legitimirati, “ekipa” se dala u bijeg. Nakon nekoliko minuta filmske potjere automobilima nedaleko naplatnih kućica na autocesti, petoro aktera uhićeno je, dok je šesti ortak, također Splićanin, ipak uspio pobjeći.
Pretragom vozila 29-godišnjeg Puhjere pronađeno je 100 grama marihuane, 5 grama heroina i precizna vaga za mjerenja opojnih droga.
Predvodnik ove dilerske “ekipe”, Stipe Ringwald, nekadašnji motoristički as i osoba poznata po desecima kaznenih prijava u seriji incidenata u kojima je sudjelovao, a čije je ime široj javnosti postalo poznato nakon što je u srpnju prošle godine u tučnjavi na otoku Hvaru jednom Britancu izbio zube, a drugom odgrizao komad uha, Zadranima je, pak, poznat jer je tom prilikom s njim bila Zadranka Karla Krneta.
Njegovo ime veže se i za međunarodnu preprodaju opijata, a prije nekoliko godina uhvaćen je na španjolsko-francuskoj granici s većom količinom hašiša.
Ringwaldova “desna ruka”, Jure Rađa, također je poznat policiji od ranije, a prije dvije godine na Županijskom sudu u Splitu suđen je zbog posjedovanja pola kilograma heroina.
Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru, Milan Pečina, nakon višesatnog saslušanja osumnjičenika za dilanje, svu petoricu odlučio je zadržati u pritvoru do mjesec dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.