Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Propao dogovor HDZ-a i SDP-a, novi izbori u MO Voštarnica?

13.12.2010. 23:00
Propao dogovor HDZ-a i SDP-a, novi izbori u MO Voštarnica?


Vijeće Mjesnog odbora Voštarnica danas ponovno nije konstituirano. Kandidatkinja koalicije SDP-HNS-DSU Milijana Urošević i kandidat za predsjednika vijeća iz redova HDZ-a Grgo Peronja dobili su po četiri glasa. Vijećnik HSP-a Damir Biloglav predao je prazan listić i tako ni jedan od strana nije dobila većinu pa će se u mjesnom odboru Voštarnica najvjerojatnije ponoviti izbori.
O tome će konačnu odluku, prema riječima  pročelnice za gradsku samoupravu Dolores Grdović Kalmeta, donijeti zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Zanimljivo je da je sjednica počela s malim zakašnjenjem jer su u tijeku bili pregovori između predsjednice SDP-a Ingrid Antičević Marinović i predsjednice HDZ-a Ane Lovrin, ali njihovo telefonsko dogovaranje nije urodilo plodom.
Doznajemo da je u paketu bilo rješavanje situacije na Bilom Brigu gdje se također nije uspjelo konstituirati vijeće mjesnog odbora jer “male” stranke nisu htjeli pristati  niti SDP-ovoj koaliciji niti HDZ-u. Također bilo je razgovora o tome da u Voštarnici dvije godine vlast obnaša HDZ, a dvije godine SDP.
“Pa kad HDZ na državnoj razini može koalirati s SDSS-om, ne vidim razuloga zašto se te dvije stranke ne mogu dogovoriti u  Voštarnici, govorio je prije konstituirajuće sjednice vijećnik HSP dr. Ante Starčević Damir Biloglav . Po svemu, vijećnici izgleda nisu pristali na telefonsku “diplomaciju” dviju predsjednica zadarskih stranaka te su se radije odlučili na ponavljanje izbora.
Zanimljivo je da je drugi pokušaj konstituiranja Vijeća MO Voštarnica održan u Maloj vijećnici Grada Zadra, a ne u prostoru jednog od ponajljepših mjesnih odbora u gradu. Vijećnik SDP-a Jakov Goreta zamjerio je što se i prošla sjednica održala u ambijentu tog mjesnog odbora u kojem nije bilo nikakvih obilježja, kako onih državnih, tako i onih lokalne samouprave.