Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Djeca napokon ušla u novu zgradu Kazališta lutaka!

13.12.2011. 23:00
Djeca napokon ušla u novu zgradu Kazališta lutaka!


Otvorenje je prošlo bez previše pompe, a iako je službena premijera predstave tek sutra u 19 sati, iz Kazališta su odlučili svojoj vjernoj publici svih ovih godina pokloniti pretpremijeru najnovije predstave povodom blagdana Sv. Luce


Predstava je prekrasna, puno je simbolike, iz te male potleušice prelazimo u našu tvornicu snova, tvornicu čokolade. Nadam se da će sve dobro proći i da će se publika zabaviti kao što bi to i trebalo biti u ovakvom trenutku, komentirala je Iris Pavić-Tumpa, ravnateljica Kazališta lutaka Zadar neposredno prije sinoćnje pretpremijere “Drago Č. i tvornica čokolade” kojom je konačno otvorena nova zgrada Kazališta lutaka. Otvorenje je prošlo bez previše pompe, a iako je službena premijera predstave tek sutra u 19 sati iz Kazališta su odlučili svojoj vjernoj publici svih ovih godina, najmlađima i njihovim roditeljima, pokloniti pretpremijeru najnovije predstave povodom blagdana Sv. Luce.
Predstava je nastala po poznatom romanu Roalda Dahla “Charlie i tvornica čokolade”, prijevod potpisuje Luko Paljetak, a režiju Zlatko Sviben.
Priča je to o siromašnom dječaku Dragi Č. koji zajedno s roditeljima, djedama i bakama živi u barakama. Njegov svijet promijeni se nakon što osvoji zlatnu ulaznicu za ulazak u Tvornicu čokolade Willya Wonke te s još nekoliko djece kreće njegova pustolovina do sreće.
Predstava je igrana u dva dijela. Prvi dio koji se odigrava u barakama simbolično je igran u Sv. Dominiku da bi potom publika za Wonkom u drugom dijelu predstave krenula u Tvornicu čokolade, odnosno u prekrasnu veliku dvoranu novoga Kazališta lutaka.
– Moram priznati puna sam straha, valjda će cijela ova priča nakon 26 godina konačno profunkcionirati kako treba. Zgrada je kompleksna, predstava je iznimno zahtjevna, u radu na njoj sudjeluje čitavo kazalište, glumci su umorni kao i tehnika. Ipak radi se o prekrasnoj priči i nadam se da će sve dobro proći, otkrila je Pavić-Tumpa pomiješane osjećaje sreće i straha prije pretpremijere. Lutkarima su se želje ipak ostvarile. Predstava je prošla u najboljem redu, a osmijeh na licima mališana i njihovih roditelja potvrdio je da im je to zaista bio najljepši poklon za Svetu Lucu.