Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Svetica koja širi božićnu čaroliju

13.12.2010. 23:00
Svetica koja širi božićnu čaroliju


Ja mislim da ovo nije prava sveta Lucija jer ona dobro vidi, a po legendi je sveta Lucija slijepa, rekla je mala Dora Baričević, kojoj je ipak sve jasno


Sveta Lucija na magarcu Moru prošla je jučer gradom i, dijeleći darove, Poluotokom proširila božićnu čaroliju. Na Narodnom trgu čekala su je dječica iz vrtića Ciciban, Sunce, koja su prvo izrazila prave ovacije kad su ugledala veliko božićno drvce, a vidjevši svetu Lucu oduševljeno su zapjevala.
Njezin pomagač Jako dopratio ju je na magarcu Moru. Moro je poslušno čekao da Luce podijeli bombone, a vrijeme je kratio nasmijavajući djecu – plaženjem jezika.
– Već sam ja vama jutros napunila čarapice. Kako ste mi narasli od prošle godine. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine, kazala im je sveta Luce, koja je i zaštitnica vida pa je savjetovala djeci da jedu puno mrkve.
Djeca su uzbuđeno odgovarala na pitanje što su dobila od svete Luce, a iako su dobili puno slatkiša, poslušat će Lucin savjet i baš poput magarca Mora, osim slatkiša, jesti i mrkvu. Imala su djeca još puno pitanja za nju. Tete su im pričale legendu o svetoj Luci pa im neke stvari nisu bile jasne.
– Ja mislim da ovo nije prava sveta Lucija jer ona dobro vidi, a po legendi je sveta Lucija slijepa, rekla je mala Dora Baričević, kojoj je ipak sve jasno.
Djecu je oduševio i magarac Moro pa su je pitala zašto on smrdi i što jede. Luce je spremno odgovarala na pitanja, podijelila dječici bombone i zakazala s njima sastanak sljedeće godine u isto vrijeme.
Potom je krenula prema Kalelargi družit se i darivati drugu djecu, a dječica su je ispratila pjesmom.