Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Autobusne čekaonice odjevene u edukativno ruho

13.12.2016. 23:00
Autobusne čekaonice odjevene u edukativno ruho


Temeljem javnog poziva Hrvatske turističke zajednice za kandidiranje programa/projekta za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima, Turistička zajednica Grada Nina kandidirala je dva projekta, i to Edukativne čekaonice na području prigradskih mjesta Ninskih Stanova, Žerave i Poljica Briga koja se još za sada ubrajaju u nerazvijena područja, a koja su sastavni dio Turističke zajednice grada Nina, te Welcome table na istom tom području.
Turistička zajednica je nakon pohvala za uređenje autobusnih čekaonica u Ninu uredila još četiri čekaonice, dvije u Žeravi i po jednu u Ninskim Stanovima i Poljicima Brig.
– Na taj način se želio oplemeniti prostor, a istovremeno prekinuti s praksom lijepljenja raznih plakata, oglasa i slično koji narušavaju izgled čekaonica. Autobusne čekaonice pored osnovne funkcije koje imaju dobit će novu promidžbenu i edukativnu ulogu tako da će se stanovnici i posjetitelji upoznavati s bogatim ptičjim svijetom lagune, a istovremeno će se educirati o tome da na širi prostor dolaze ptice koje pripadaju u ugrožene vrste ptica i upisane su u Europsku crvenu knjigu ugroženih vrsta ptica, ističu iz TZ Nina.
Kako smo doznali u Uredu TZ Nin, za posjetitelje je planirana izrada i postavljanje turističkih obavijesnih ploča i smeđe signalizacije na turistički nerazvijenom području mjesta Grbe, Ninski Stanovi, Poljica Brig i Žerava, čime će se u još većoj mjeri povećati vidljivost i značaj Nina kao EDEN destinacije.