Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zoranu Veselinoviću Godišnja nagrada “Franjo Bučar”

13.12.2016. 23:00
Zoranu Veselinoviću Godišnja nagrada “Franjo Bučar”


Državnu nagradu za sport “Franjo Bučar”, kao najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u RH, ove godine su kao nagradu za životno djelo dobili dr. Ivo Vidović – posthumno, Jelica Pavličić Štefančić i Luciano Sušanj. 
Odbor za dodjelu državne nagrade za sport “Franjo Bučar” na čelu s Damirom Knjazom je uz tri nagrade za životno djelo odlučio da jedan od 12 dobitnika godišnjih nagrada “Franjo Bučar” u 2016. godini bude i Zadranin Zoran Veselinović, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Bartula Kašića i košarkaški djelatnik. Ostalih 11 dobitnika su: Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Velimir Šandor, Mirela Šikoronja Ivančin, Danial Temim i Hrvatska ženska stolnoteniska ekipa.
Imena dobitnika najviših državnih sportskih priznanja objavljena su u ponedjeljak na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na kojima nema datuma kada će nagrade biti uručene. Do ove godine one su se tradicionalno uručivale svakog 25. studenoga kao spomen na dan rođenja oca našeg olimpizma Franje Bučara koji se rodio 1866. godine u Zagrebu i kojemu je 150. obljetnica rođenja ove godine na taj dan obilježena prigodnom izložbom u Hrvatskom športskom muzeju.