Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Policajcu u Pagu nogom slomio potkoljenicu

14.12.2017. 20:11
Policajcu u Pagu nogom slomio potkoljenicu


Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Zadru je 12. prosinca podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina u dobi od 20 godina zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 118. st. 1. KZ-a/11. (13. 12. 2017.), stoji u priopćenju ODO-a.
Okrivljenika se tereti da je 29. listopada 2017. oko 20 sati na parkiralištu u Pagu, nakon što je osobnim automobilom marke Toyota Yaris velikom brzinom vozio u krug tako da su kotači automobila proklizavali i škripali, počeo vrijeđati dvojicu policijskih službenika Policijske uprave zadarske koji su mu pristupili kako bi ga legitimirali i spriječili u daljnjem narušavanju javnog reda i mira. Okrivljenik je pokušao pobjeći i tako izbjeći uhićenje, ali ga je jedan policijski službenik uhvatio za rame da ga spriječi u bijegu. No okrivljenik je počeo mahati rukama i nogama prema njemu i nastavio ga vrijeđati, a kad su mu policijski službenici pokušali staviti sredstva za vezivanje, okrivljenik je, iako svjestan da može teško tjelesno ozlijediti policijskog službenika i pristajući na to, nogom ga snažno udario u predio skočnog zgloba desnog stopala. Policijski službenik zadobio je tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma potkoljenice.
S obzirom da se okrivljenik nalazi u istražnom zatvoru, u optužnici je predloženo Općinskom sudu u Zadru (Vijeće za mladež) produljenje istražnog zatvora iz zakonske osnove iz čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a.