Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vratiti se na pobjedničke staze

Autor:

14.01.2009. 23:00
Vratiti se na pobjedničke staze

Foto: Filip BRALA



Ovaj tjedan smo se kompletirali, a s nama u Dubrovnik će i Grgurović koji se polako vraća u momčad nakon početka sezone. Neće još zaigrati, ali njegov povratak u budućim ogledima će biti možda od ključne važnosti – kaže Čiklić


Prvi  domaći poraz ove  sezone od Cedevite  usporio je ambicije  Puntamičana za ulazak u Ligu  za prvaka, ali sljedeća utakmica, već u subotu protiv Dubrovčana ne dopušta vremena  za neke velike analize. Kad se  izgubi od jačeg protivnika nije  smak svijeta, a Borik-Puntamika će šansu za popravni  imati na jednom od najiscrpnijih gostovanja u ligi. Takvog mišljenja je i Roko Čiklić  koji smatra da će dugo putovanje do Dubrovnika biti  dodatni hendikep za njegovu  momčad.
 – Slavonski Brod i Dubrovnik uvijek su bila najteža gostovanja za nas i zbog velike  udaljenosti i zbog specifičnog  domaćinskog suđenja na koje  bismo često nailazili u tim  dvoranama. No, nema vremena za kukanje nego moramo odigrati kako najbolje  znamo i pobijediti jer Dubrovčani sigurno nisu u rangu  s Cedevitom – rekao je Čiklić.
 Neloša igra protiv Cedevite  ipak je bila nedovoljna za  nešto više. Mislite da se možete vratiti s juga Dalmacije s  pobjedom?
– Stvarno smo odigrali dobro protiv Cedevite, ali su oni  odigrali još bolje što se najbolje vidjelo u toj kobnoj trećoj četvrtini. Sa sedam trica  koje su sve bile preko ruku  naše obrane (4 Kovačevića i 3  Garnetta), odlijepili su se i  pametno održavali stečenu  prednost do kraja utakmice.  Ipak smo na kraju primili  previše koševa, što se protiv  tako kvalitetnog suparnika  uvijek obije o glavu. Moramo  se izvaditi na nekom od gostovanja i pobijediti sve kući.  Imamo do kraja još osam  utakmica i moramo pobijediti  više od polovice za ostvarenje  cilja. Nadam se da će bar  Cedevita  nastaviti s pobjedama tako da se ovaj poraz ne  bi praktički osjetio.
 Ozljede su vas omele u pružanju boljeg otpora favoriziranom gostu. Je li se pred  Dubrovnik stanje popravilo?
– Dosta nas je bilo načetih u  utakmici s Cedevitom. Najveći hendikep je predstavljala  nemogućnost korištenja usluga Pavića koji nam je u  rotaciji jako bitan igrač. Gripa  je učinila svoje tako da nije  mogao dati svoj učinak o kojem dosta ovisimo, pogotovo  u obrambenom dijelu. Mrva  je također imao problema sa  skočnim zglobom. Ovaj tjedan smo se kompletirali, a s  nama u Dubrovnik će i Grgurović koji se polako vraća u  momčad nakon početka sezone. Neće još zaigrati, ali  njegov povratak u budućim  ogledima će biti možda od  ključne važnosti – zaključuje  Čiklić.