Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U obrani je ključ pobjede

Autor: Andrija Dešpoja

14.01.2010. 23:00
U obrani je ključ pobjede

Foto: Filip BRALA



Njihova forma u gostima je dovoljno upozorenje za nas da nećemo pobijediti ako ne budemo imali pravi ratnički pristup. Tu najviše mislim na našu obranu koja je negdje nestala u Šibeniku, a u većini utakmica je funkcionirala – kaže Baždarić


Nakon posrtanja na Baldekinu Puntamičane očekuje sutra novi nastup u A-1 ligaškom natjecanju, a u 11. kolu u goste im stižu Trogirani. Sigurno je pred očima košarkaša Borik-Puntamike samo pobjeda koja bi ih ponovno vratila u ravnotežu nakon nagnuća broda, odnosno poraza proteklog vikenda u Šibeniku. Ispiranje gorkog okusa iz prošlog kola najavljuje i Ivan Baždarić koji je bio jedan od rijetkih zelenih koji je opravdao očekivanja barem na individualnom planu (ubacio 13 poena).
– U Šibeniku nismo ušli s maksimalnim pristupom u utakmicu i nije dobro završila za nas. Domaći košarkaši su zbili svoje redove i za razliku od nas ušli s pregršt motiva da dođu do pobjede. Uspjelo im je jer su dali sve od sebe, a mi nismo. Iako to nije neko opravdanje, dosta su nas poremetile sve najave prije te utakmice da su Šibenčani pred raspadom, da im se osupnula momčad, no pokazalo se da su sve to bile priče bez osnova, a mi smo s pristupom “lako ćemo” dobili pravi odgovor o njihovoj upitnoj snazi – prokomentirao je Baždarić posrtanje na Baldekinu i najavio obrnutu sliku protiv Trogira u subotu.
– Nemamo vremena za neko kukanje nego se pripremamo za Trogir kojeg jednostavno moramo pobijediti ako mislimo ostati na kakvom-takvom putu za što bolju poziciju na ljestvici. Neće biti nimalo jednostavno, jer Trogir ima respektabilnu momčad predvođenu iskusnim trenerom Nikšom Bavčevićom i njihova forma u gostima je dovoljno upozorenje za nas da nećemo pobijediti ako ne budemo imali pravi ratnički pristup. Tu najviše mislim na našu obranu koja je negdje nestala u Šibeniku, a u većini utakmica je funkcionirala, pa se nadam da će nam to sutra biti najjače oružje protiv Trogirana.
Trogir ima u svojim redovima nekolicinu vrlo kvalitetnih pojedinaca koje predvodi već sezonama jedan od ponajboljih igrača lige, Toni Bizaca.
– Bizaca je stvarno velika opasnost, no treba uzeti u obzir da on ne igra sam već Bavčević ima na raspolaganju deset kvalitetnih igrača koji mogu uvijek napraviti mnogo nereda našoj obrani. Jaka su momčad pogotovo nakon što su se u ovoj pauzi pojačali s Antom Delašom koji je stigao iz Splita.
Kakva je situacija s ozljedama?
– Sigurno neće nastupiti Olivari koji je bio dugo vremena bolestan, a sad je izvrnuo zglob i neće ga biti izgleda duže vremena. Dražović i Pavić su počeli s treninzima i najvjerojatnije će biti sposobni doprinijeti u utakmici protiv Trogira – za kraj će Baždarić.