Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Izbori uvijek dođu u loše vrijeme, jer ćemo se posvađati

14.01.2011. 23:00
Izbori uvijek dođu u  loše vrijeme, jer  ćemo se posvađati


Ova izborna godina toliko će nas posvađati da će građani platiti cijenu nerada. Dijelom zbog toga odgovornost snosi i oporba. U kojoj god koaliciji bude, DC će uvijek biti korektiv – Vesna Škare Ožbolt


Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt najavila je jučer u  Zadru ponovno aktiviranje svoje stranke. Nakon poduže političke apstinencije, DC se u  izbornoj godini ponovno vraća  na scenu pa je tim povodom  zadarskoj javnosti predstavljena povjerenica županijske organizacije Ljiljana Grginović.  Ona je najavila mobilizaciju  članstva i izbornu skupštinu koja bi se trebala održati u  veljači.
Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji, Vesna Škare  Ožbolt je podsjetila da se sada  otvaraju afere na koje je DC  upozoravao još 2006., 2007. i  2008. Posebice se osvrnula na  aferu Sunčani Hvar koju je baš  ona aktualizirala.
– Međutim, ne samo da na  postavljana pitanja nije stigao  niti odgovor od državne revizorice Šime Krasić, nego ni  oporba nije postavljala pitanja  kako je to moguće javno-privatno partnerstvo u turističkom  portfelju. Danas o antipoduzetničkoj klimi govori onaj tko  je skrivao ugovor koji je izravna  šteta hrvatskim nacionalnim interesima, rekla je predsjednica  DC-a.
No, priča o korupciji, po Vesni Škare Ožbolt, potrošit će i  ovu godinu te posvađati  međusobno politički korpus  pred izbore, umjesto da se govori o pravim problemima i  njihovom rješavanju. Dobro je  da je prvi put u 20 godina počeo  obračun protiv korupcije, ali  nije dobro da ta tema zasjeni  neophodnu reformu zdravstva,  državne uprave i sve one reforme koje vode okončanju  pregovora s EU u lipnju ove  godine.
– Izbori uvijek dođu u loše  vrijeme, jer ćemo se posvađati.  Ova izborna godina toliko će  nas posvađati da će građani platiti cijenu nerada. Dijelom zbog  toga odgovornost snosi i oporba. U kojoj god koaliciji bude,  DC će uvijek biti korektiv, rekla  je na kraju Vesna Škare Ožbolt  dodajući da bez obzira na pokrenutu borbu protiv korupcije  nije oduševljena sadašnjom hrvatskom premijerkom.
Međutim, potpisani sporazum o suradnji s HDZ-om Vesna Škare Ožbolt ne tumači kao  predizbornu koaliciju, nego  kao dio podrške borbi protiv  korupcije na čiju nužnost je i  sama ukazivala.