Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Protiv Dubravine mladosti za sedmu pobjedu

14.01.2011. 23:00
Protiv Dubravine mladosti za sedmu pobjedu


Iznimno su brzi i fizički potentni, često su u pressingu i zonskoj obrani tako da ćemo morati biti na visini zadatka ako mislimo upisati dva boda – kazao je Plantak


Večeras u Jazinama s  početkom u 18 sati košarkaši Borik-Puntamike ugošćuju Dubravu u  sklopu 11. kola A-1 lige. Igrači trenera  Nevena Plantaka tražit će sedmu ovosezonsku pobjedu s kojom bi se ostalo  pri vrhu prvenstvene ljestvice. Protivnika poznaju odlično, jer su igrali s  njima već dva puta ove sezone. Obje  su utakmice odigrane u Dubravi, a  prva prvenstvena je pripala zelenima  dok je posljednja, ona u Kupu  Krešimira Ćosića otišla na stranu Dubravaša. Za trenera Plantaka nema  puno misterija oko večerašnjeg protivnika, a svjestan je da će puno toga  ovisiti o raspoloženju njegovih  igrača.
– Dubrava je u posljednje vrijeme u  naletu. U usponu su forme što potvrđuju i njihovi posljednji rezultati.  Dobili su nas u Kupu pred Božić, pa su  otvorili nastavak prvenstva s domaćom pobjedom nad Kvarnerom  dok su prije dva dana pružili čvrst  otpor Zadru u četvrtfinalu Kupa  Krešimira Ćosića. Igraju vrlo agresivno, dosta koriste kontru i polukontru. Iznimno su brzi i fizički potentni, često su u pressingu i zonskoj  obrani tako da ćemo morati biti na  visini zadatka ako mislimo upisati dva  boda.
Dubrava je poput vaše momčadi s  mnogo mladih igrača. Posebno treba  obratiti pozornost na Darija Šarića.
– U svom rosteru trener Boris Gnjidić ima čak šestoricu igrača 91. godište  i mlađe. Oni su često u rotaciji i iz  utakmice u utakmicu potvrđuju da su  veliki potencijal. Primjera radi, uz  Šarića koji im je glavni igrač i što je  poznato najbolji mladi igrač Europe,  imaju tog Čubrića i Brzoju koji su nas  izneredili u Kupu. Osim njih imaju još  jednog mladog i kvalitetnog igrača,  Rikića, a od ovih iskusnijih tu su Bašić,  Garma, Cvjetković i Primorac. Igra im  je vrlo slobodna i trebat ćemo dati naš  maksimum ako mislimo napraviti ono  što svi priželjkujemo.
Pobjeda vam se nameće kao imperativ. Eventualan kiks bi vas unazadio, pogotovo nakon poraza u Dardi.
– Od početka sezone ponavljam da  je liga vrlo ujednačena i da svatko  svakoga može pobijediti. Prednost bih  ipak dao Splitu koji je najkvalitetniji i  Alkaru koji ima vrlo jak domaći teren.  Svjesni smo da bi jedna negativna  serija značila velike probleme kao što  bi pozitivna serija iznjedrila naše šanse  za ulazak u Ligu prvaka na površinu.  Ipak koncentracija nam je usmjerena  uvijek na sljedećeg protivnika, u ovom  trenutku je to Dubrava te ćemo pokušati sve da nakon te utakmice imamo sedam pobjeda na kontu.
Jeste kompletni pred ovaj važan  dvoboj?
– Imamo problem sa Šarlijom koji je  pod virozom, ali će se naći u zapisniku.  Neće sigurno biti naša dva mlada  igrača Grabovca i Plantaka, a ostatak  momčadi je spreman za nastup – zaključio je Plantak.
Raspored 11. kola: Borik-Puntamika – Dubrava (subota, 18), VROS  Darda – Split, Zabok – Dubrovnik,  Kvarner 2010 – Alkar, Svjetlost –  Trogir.