Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Carlos Santana stiže u Zadar?

Autor: Valentina Mlađen

14.01.2013. 23:00
Carlos Santana stiže u Zadar?

Foto: PIXELL



Na upit stiže li Santana Stjepan Felber iz odnosa s javnošću TZ Zadar kaže kako će se sve saznati na konferenciji za medije koja će biti sazvana u sljedeći poedjeljak


Šuškalo se 2009. godine da bi slavni gitarist Carlos Santana trebao za vrijeme dolaska u Hrvatsku nastupiti i u Zadru, no on je te godine ipak nastupio na Radar festivalu u Varaždinu. Još jednom šuška se kako Santana dolazi u Zadar, no ovoga puta djelatnici TZ Zadar puno su oprezniji s najavama.
Na upit stiže li Santana Stjepan Felber iz odnosa s javnošću TZ Zadar kaže kako će se sve saznati na konferenciji za medije koja će biti sazvana u sljedeći ponedjeljak, a informaciju za sada ne žele potvrditi, ali niti demantirati.
Santanu je s meksičkom glazbom upoznao njegov otac, mariachi glazbenik, no on se zarana okreće glazbenicima poput B. B. Kinga, Johna Leea Hookera i T-Bonea Walkera. Nakon završene srednje škole 1966. godine osniva svoj bend pod nazivom “Santana Blues Band” svirajući obrade B.B. Kinga i Ray Charlesa. Njihov debi album “Santana” 1969. godine prodan je u dvostrukoj platinastoj nakladi. Sljedeći po redu album “Abraxas” prodan je četverostrukoj platinastoj nakladi. U karijeri ima desetak zlatnih i platinastih albuma te je prodao oko 90 milijuna primjeraka albuma. Na kraju 1999. godine sa svojih 52 godine ostvaruje svoj No. 1 na američkoj top listi s pjesmom u suradnji s Robom Thomasom.
Carlos Santana je poznat po svome stilu miješanja pop glazbe s bluesom, rock’n’rollom, afro-kubanskom glazbom i latinskim zvucima. Posljednji album “Shape Shifter”, izdan prije nekoliko mjeseci, posvetio je Indijancima te mu je to 36. studijski album u četrdesetogodišnjoj karijeri.