Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nedodirljivi Poljičani

Autor: Josip Prskalo

14.01.2013. 23:00
Nedodirljivi Poljičani


 Nakon desetak dana završio je humanitarni malonogometni turnir “Kup zahvale” u Poličniku koji je organizirala UHDDR Općine Poličnik. Sav prihod od prodaje ulaznica ide Udruzi slijepih i slabovidnih Zadarske županije. U utakmici za treće mjesto sastali su se Briševo i Dračevac i u jednoj zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici igrači iz Briševa slavili su sa 4:3. Najveće iznenađenje turnira su igrači iz Murvice Gornje koji proteklih godina nisu prolazili grupu, ali ove godine odigrali su fenomenalno, a u svojim redovima su imali i najboljeg strijelca turnira Šimu Paleku koji je postigao osam pogodaka. No, u finalu nisu mogli preko Poljica Briga. Iako je pobjednik u konačnici cijeli turnir odigrao sa četiri igrača i vratarom, kvaliteta je u konačnici došla do izražaja. Poljica su u svojim redovima imali najboljeg igrača, 17-godišnjeg Ivana Kneževića, a njegov imenjak i prezimenjak na vratima proglašen je najboljim vratarom. Ta kombinacija je donijela uspjeh. I sam rezultat govori koliko su igrači iz Poljica bili superiorni pobijedivši sa 7:2. Moramo još istaknuti isto tako igrača koji je u dobrome pomogao da se ovo ostvari, a to je Niko Kojić koji je u finalu postigao 5 zgoditaka. Na kraju turnira načelnik Općine Poličnik Davor Lončar podijelio je pehare ekipama, dok je predsjednik UHDDR-a Općine Poličnik Branko Zdrilić podijelio statue najboljim pojedincima te na kraju zahvalio svim sudionicima turnira i poželio da se i iduće godine po sedmi put vide u dvorani u Poličniku.


Finale


POLJICA BRIG 7
MURVICA GORNJA 2
POLIČNIK – Sportska dvorana. Gledatelja: 200. Suci: Ivan Mičić i Jerolim Čulina.
POLJICA BRIG: I. Knežević, I. Knežević – Joe (1), Š. Knežević (1), Kojić (5), Stulić. Voditelj: Ivan Knežević.
MURVICA GORNJA: Proroković, Čulina, Paleka (1), M. Pastuović, Zrilić (1), Ćustić, A. Pastuović, Surać, Vidaić. Voditelj: Hrvoje Čulina.




Za 3. mjesto


DRAČEVAC 3
BRIŠEVO 4
DRAČEVAC: Stanić, Zekić, J. Kevrić (1), A. Kevrić, T. Kevrić, Knežević, Bukvić, Zekanović, Alić (1), Petričević (1), Bevanda. Voditelj: Luka Stanić.
BRIŠEVO: Pavlica, D. Jurlina, Bulić, Š. Jurlin (1), M. Grubić – Huso, Grabovac, Rončević (2), M. Grubić – Maći (1). Voditelj: Šime Bulić.


Najbolji pojedinci


Najbolji igrač: Ivan Knežević-Joe (Poljica Brig)
Najbolji strijelac: Šime Paleka (Murvica Gornja)
Najbolji vratar: Ivan Knežević (Poljica Brig)