Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Svi rekli “da” obitelji i pobijedili

Autor: Velimir Brkić

14.01.2013. 23:00
Svi rekli “da” obitelji i pobijedili

Foto: Velimir BRKIĆ



Ovu već tradicionalnu manifestaciju pokrenuli smo u sklopu projekta “Recimo DA obitelji” kako bismo kroz igru i druženje naglasili nužnost roditeljstva u odgoju, odnosno razvoju djece. Na taj način želimo dati podršku obitelji koja je temelj društva, kazala je ravnateljica Esma Brzić koja je i osmislila koncepciju “Tatamatijade”


U povodu Dana grada Biograda na Moru i nebeske zaštitnice Sv. Stošije (Anastazije), održana je još jedna, četvrta po redu sportsko-zabavna manifestacija pod nazivom “Tata+mati+ja=Da”.
Riječ je o manifestaciji koja ima srce i dušu, o igri i druženju roditelja, djece i odgojiteljica Dječjeg vrtića Biograd koji u dva objekta u ovoj pedagoškoj godini ima ukupno 178 djece u osam odgojno-obrazovnih skupina.
– Ovu već tradicionalnu manifestaciju pokrenuli smo u sklopu projekta ‘Recimo DA obitelji’ kako bismo kroz igru i druženje naglasili nužnost roditeljstva u odgoju, odnosno razvoju djece. Na taj način želimo dati podršku obitelji koja je temelj društva, kazala je ravnateljica Esma Brzić koja je i osmislila koncepciju “Tatamatijade”.
Na tribinama Gradske sportske dvorane gromoglasno navijanje za preko 60 obitelji na parketu svrstanih u šest ekipa različitih boja dresova, transparenti, baloni, zviždaljke, trube, čegrtaljke. Uzavrela atmosfera prepuna emocija koja je povremeno podsjećala na onu sa sjevera na splitskom Poljudu. Bili su prave “Tatamate”.
Nakon prigodnog darivanja odojiteljice Božene Belamarić Brčić, dobitnice ovogodišnjeg Grba grada Biograda, krenuo je krajnje dinamičan i uzbudljiv program koji su pjesmama oplemenili mladi pjevači Ante Banić, Lovre Buča i Damjan Jadrešić. Na parketu “ozbiljni, strogi i pravični” suci – Niko Tomić, Anito Jeličić i Zdravko Šarić.
Nakon slaganja puzli, skupljanja ping-pong loptica i puhanja balona u četvrtoj igri – mame i tate u plesu s balonima na čelu nakon uzbudljive i neizvjesne borbe prepune smijeha, pobijedio je rasplesani “zeleni” bračni par Dragica i Jakov Đinđić. U zadnju, petu igru pogađajte pjesmu plava i zelena ekipa tako su ušle izjednačeno, 2:2.
Kako ni igra nije dala šampiona, pobijedila je ekipa narančasti, uslijedilo je pripetavanje između zelene i plave ekipe. U nadasve nepredvidivom i uzbudljivom ruletu izvođenja jedanaesteraca, ustvari trideseteraca, zeleni su promašili i u kolu sreće našli su se plave mame, tate, djeca i tete. Istinski vatromet veselja i pjesme, koloplet zlatnih medalja oko vrata.
Zanimljivo, za ekipu crveni su nastupale važne biogradske tate, među njima dogradonačelnik Marijan Stopfer i direktor komunalnog poduzeća Bošana Krunoslav Pešić, međutim, ostali su kratkih rukava, “lišo, bez punta”. Isto kao i ekipa žutih i ekipa rozih, nisu imali sportske sreće.
A tko je zapravo pobijedio? Svi, natjecanje je to u kojem su svi pobjednici, obitelj, tete, suci, publika, mladi pjevači, voditeljica Branka Pelicarić s Radija BnM, tehnička podrška Leon Brzić, zajedništvo i druženje. Najdragocjenija je to pobjeda, veća i važnija od svih bodova i boja medalja.