Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Boli Glavina od muke

Autor: Šime Ćurko

14.02.2009. 23:00
Boli Glavina od muke

Foto: Filip BRALA



Sreća da je Trogir posljednja prijateljska utakmica prije dolaska Cibalije jer Zadrani što se proljetna polusezona bliži igraju sve lošije. Iako je Dalibor Zebić nakon utakmice primjetio da je “bilo bolje nego protiv Raštana” bila je to još jedna skromna zadarska izvedba koja je ostavila puno upitnika. Ono što je Zadar pokazao u pripremnom raszdoblju sigurno neće biti dovoljno za ostanak u ligi. Na Stanovima se mogu nadati da je to bila samo priprema za pravi posao koji bi se trebao dogoditi kad krenu utakmice za bodove.
Zebić ima još dvije dvojbe za Cibaliju, a to je desni bok na kojem je Maruna igrao 70, a Bilaver 20 minuta te desni stoper, pozicija na kojoj su po jedno poluvrijeme odigrali Beqiri i Skočibušić. Jozinović je na lijevoj strani dobio prednost pred Pletikosićem kao i Vuković na golu pred Ježinom. No, za Zadar je nevažno tko je u prvih 11, a tko na klupu jer tkogod igrao s prikazanim protiv Trogira Zadru se ne piše dobro. A počelo je obećavajuće, već u drugoj minuti na dodavanje Šaranovića Župan je s lijeve strane pogodio za 1:0. U tom početnom periodu Zadar je još nešto i pokušavao, posebno na relaciji Župan – Terkeš, a onda u drugih 45 minuta potop. U prvih 45 Zadar je imao tri udaraca prema golu Trogirana u drugom – jedan. Bio je to bezopasan Terkešov pokušaj. Trogir (pretposljednji na ljestvici Druge lige) u drugih je 45. minua nizao prilike, pokušavali su Matas, potom Šimić, Aganović, pa Glavina da bi u 80. minuti stigla i potvrda trogirske dominacije. Parmaković je igrao rukom na desnoj strani u prostoru tzv. skraćenog kornera i to nakon što je Zadar potpuno pogrešno stajao u obrambenom rasporedu. Nisu bile rijetke situcije da se, baš kao i u toj 80. minuti, dva zadarska igrača jednostavno zabiju jedan u drugog. Glavina je lijevom nogom pogodio „u 90″ i Vuković se s loptom zakoprcao u mreži. Trogir je mogao i pobijediti da su Šimić u 81. i Sabljić u 85. minuti, kada je Vuković dobro reagirao, bili malo precizniji. Neuvjerljivi Zadar bio je ispod drugoligaške razine, nitko od novih igrača nije ostavio osobit dojam baš kao što ni starosjedioci nisu pokazali napredak u odnosu na igru s kojojm su sjeli na posljednje mjesto još u kolovozu prošle godine.
– Cibalia nam neće oprostiti budemo li igrali kao protiv Trogira u drugom poluvremenu – rekao je Zebić. Mi bismo dodali ne samo Cibalia nego i ostali konkurenti.


 ZADAR – TROGIR 1:1


NOVIGRAD – Igralište Bravarići. Gledatelja: 150. Sudac: Ivan Čačić. Pomoćnici: Vrkić, Sinovčić. Strijelci: 1:0 Župan (2′), 1:1 Glavina (80′).
ZADAR: Vuković, Batkoski, Parmaković, Beqiri (od 46′ Skočibušić), Maruna (od 70′ Bilaver), Ljubičić, Surać (od 81′ Rašo), Župan, Terkeš (od 81′ Mitrović), Šaranović. Trener: Dalibor Zebić.
TROGIR: Vidović, Šimić, Vidošević, Mandac, Vučemilović-Grgić, Matas, Nuić, Glavina, Gluić, Aganović, Sabljić. Još su igrali: Bečić, Šarić, Samardžić, Kegalj, Hrabar, Karaman. Trener: Ivica Matković.




 SKOČIBUŠIĆ NOVO POJAČANJE


Stjepan Skočibušić (1979.) posljednje je pojačanje Zadrana pred nastavak sezone. Riječ je o stoperu koji je karijeru započeo u Rijeci gdje je i bio do 2004. godine. Potom je kratko igrao u Hajduku, a nakon toga dvije sezone u belgijskom Mouscornu. Od 2006. je u Torpedu iz Moskve odakle je i došao u Zadar. Protiv Trogira u drugom je poluvremenu zamijenio Beqiri na poziciji desnog stopera.