Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Obrana i Vučetić najveći dobitak

Autor: Šime Ćurko

14.02.2009. 23:00
Obrana i Vučetić najveći dobitak

Foto: Filip BRALA



Probe su završile i sljedeći vikend Zadar Gortan u Buzetu kod domaćina, koji je praktički već prvoligaš, kreće u nastavak sezone. Roko Paleka, trener, najavio je da će nakon turnira na kojem su još nastupili Senj, Trogir i Solin imati bolji uvid u mogućnosti svoje momčadi nakon skromnih izvedaba tjedan dana ranije protiv Trogira i Kaštela.
– Odigrali smo puno bolje, posebno u fazi obrane. Tu mislim na utakmicu sa Solinom dok o utakmici sa Senjom ne mogu reći puno toga jer se igralo samo pola sata, a uz to bili smo i znatno oslabljeni. Zadovoljan sam postignutim napretkom, iako još uvijek promašujemo dosta otvorenih šuteva, a to nas može itekako koštati kad počne borba za bodove – podvukao je Paleka kojeg može ohrabiti dobar učinak Siniše Meštrića na golu nakon što je u prethodnim utakmicama reagirao vrlo loše.
– Kad obrana svoj posao odradi kako treba, onda i vratar može dosta toga obraniti. To se protiv Solina moglo najbolje vidjeti – objašnjava Paleka.
Dobra vijest za Zadar je i sve konstantniji učinak Ivana Mijolovića, a možda i najvaći dobitak je napredak Josipa Vučetića. Ovaj svestrani igrač, koji može jednako kvalitetno pucati s obje ruke, pokazao je perspektivu koju bi pravim radom mogao dobro nadopuniti. Proradila je i zadarska 3-2-1 obrana (protiv Solina, ne i sa Senjanima) u kojoj do izražaja dolazi i Palekin rad na kondicijskom dijelu. Posebno se to vidjelo u dvoboju sa Solinjanima kada su gosti posljednjih 10-ak minuta djelovali ispuhano, a Zadrani kao da su tek krenuli u utakmicu. Lošiji je dio vezan za utakmicu sa Senjom i uvjerljiv poraz. Razloge djelomično treba tražiti u izostancima Ivana Buovca, Josipa Peše, Damira Samaržije, a potom i Anđela Žeravice, kojI je igrao samo protiv Solina. Paleka se može nadati da je to jedino što je Zadrane omelo u utakmici sa Senjom. Loša je i praksa što su u zaspisniku ostala dva prazna mjesta kod Zadrana, a trening utakmice trebale bi služiti da i oni koji nisu u prvom planu odigraju nešto. Ako ne da igraju onda makar da su na klupi jer to znači da su dio prve momčadi. Kad već nije bilo četvorice iskusnijih, ne bi bilo loše da su neki mlađi igrači popunili njihova mjesta. Inače, turnir je odigran tako što su Trogir i Senj, odnosno Zadar i Solin igrali po 60 minuta. Nakon prve utakmice Trogirani su otšli pa su preostale tri momčadi odigrale međusobne utakmice s dva poluvremena po 15 minuta. Kad se sve zbroji najbolji su Senjani s dvije pobjede i porazom. Oni su dolaskom u Zadar i najviše profitirali, jer su u nekoliko sati odigrali čak tri utakmice.


 ZADAR GORTAN – SOLIN 25:21


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 30. Suci: Pavić, Torbarina (oba Zadar).
ZADAR GORTAN: Turić 1, Žeravica 4, Mijolović 7 (1), Vučetić 4 (1), Brkljača 5, Merhar 3, Meštrić, Cota, Miletić, Svorcina, Šimičević, Franković 1. Trener: Roko Paleka.
SOLIN: Maleš 2 (1), Mustapić 2, Radnić 1, Jurić 1, Šimović 10 (1), Bosnić 2, Fantić 1, Jaić, Smoljo 1, Ćićerić, Mikelić 1, Bosnić, Plazina, Matešković. Trener: Ante Plazibat.
Sedmerci: Zadar Gortan 2 (4); Solin 2 (3).




 ZADAR GORTAN – SENJ 11:16


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 20. Suci: Pavić, Torbarina (oba Zadar).
ZADAR GORTAN: Turić 1, Mijolović 3, Vučetić 1 (1), Brkljača 2, Merhar 1, Meštrić, Cota, Miletić 1, Svorcina, Šimičević 1, Franković 1. Trener: Roko Paleka.
SENJ: Šimunović, Tomljanović 3, Bijondić 1, Štokić, Pleša 4 (2), Zelić 4, Brdar, Mikola, Brajnović, Dubić 1, Ključanin 3, Filipović. Trener: Nikola Ćupić.
Sedmerci: Zadar Gortan 1 (1); Senj 2 (5).
Ostali rezultati: Trogir – Senj 26:22, Senj – Solin 17:16.