Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Čehuljica je više od papira

Autor: Anita Ćustić

14.02.2010. 23:00
Čehuljica je više od papira

Foto: Tomislav JERAK



Promocija 11. broja školskog lista „Čehuljica”, učenika OŠ Šime Budinića upriličena je danas u prostoru škole i to uz prigodan program, lijepe riječi, neskriveni ponos učenika i djelatnika škole te naposljetku i pravo rođendansko slavlje uz tortu, pjesmu i druženje. Predstavljanje ovog časopisa pred okupljenim kolegama, ptofesorima i ravnateljem škole najavile su dvije male voditeljice, nakon čega je riječ preuzela Tereza, glavna urednica ovogodišnjeg broja Čehuljice te novinari koji su sudjelovali u sastavljanju tekstova najnovijeg broja njihovog časopisa.
Tema ovogodišnje Čehuljice je „Volim sve što vole mladi”, a među rubrikama se mogu naći „Događajnica”, „I mi se možemo promijeniti” – rubrika o štićenicima zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži, potom „Strip”, pa rubrika „Intervju”, koja donosi razgovor s Ivom Ušalj, Floor shakersima i Mariom Gavranom, zatim „Iskrice u nama”, „Potraga za srećom”, „Eko kutak”, „Putopis”, te „Modni kutak”, „Gastro kutak”, kao nova rubrika, „Sport”, „Filmski kutak” i naposljetku „Slušaonica”, koja donosi izvještaj s koncerata na kojima su učenici bili te albumima koje su poslušali.
Učenici su također podsjetili kako je Čehuljica i ove godine, kao i svake do sad, predložena za državnu smotru Lidrano. Zahvalili su se svima koji su pridonijeli izradi ovog lista te okupljenima poručili: „Čehuljica je više od papira, ona je uspomena”.
– Jedanaest je godina iza nas, što znači da smo održali kontinuitet izdavanja našeg školskog lista, a što itekako treba podržati jer činjenica je da je u županiji sve manje školskih listova, točnije, od ukupno 28 škola tek četiri škole još uvijek izdaju svoje časopise. S obzirom da mi redovito prodamo sve školske listove, mislim da sve ovo ima smisla i da ovakav način učeničkog izražavanja treba podržati. Ove godine smo tiskali 500 komada i sve će se prodati, a u financiranju časopisa sudjeluju učenici s 15 kuna po komadu čime financiramo prvu grafičku obradu, a tiskanje nam je poklonila Školska knjiga, kazao je Ivan Čular, ravnatelj OŠ Šime Budinića, zahvalivši se svim učenicima i djelatnicima na ovom kontinuiranom trudu i radu te naglasivši kako ga osobito veseli što su u izradi lista u najvećem dijelu sudjelovali sami učenici i to ona novinarska grupa, dok je među djelatnicima posebno istaknuo učiteljice Silvanu Rados i Jasminu Sandalić.