Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Karnevalski elektronski party

Autor: Valentina Mlađen

14.02.2010. 23:00
Karnevalski elektronski party

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Malo volje, dobra glazba i luda noć karnevala je sve što je potrebno za dobar party. Jedan takav zatekli smo u subotnjoj noći na slušaonici elektronske glazbe u Providurovoj palači. Za organizaciju je bila zaslužna udruga za promicanje hip-hop kulture “Zdanje”. Za odličnu glazbu pobrinula su se četiri mlada DJ-a iz Zadra i Splita. Atmosfera je bila zagrijana do maksimuma dobrim psihodelic transom, tech housom i drugim popularnim vrstama elektronske glazbe. Ova slušaonica pokazala je kako je Zadar meka za sve vrste glazbe i da se za svakoga uvijek može pronaći poneki prikladan party.
– Godinama se u Providurovoj palači organizira večer elektronske glazbe uz maškare, iako svake godine imamo sve manje hrabrih pod kostimima. Do sada je to organizirala udruga “Zvuk”, ali ove godine preuzela je udruga “Zdanje” kako bi se tradicija nastavila i kako bi ova vrsta glazbe bila zastupljena i u Zadru koliko zaslužuje, rekao nam je jedan od organizatora Josip Zlatevski.
Sudeći po rasplesanim posjetiteljima koji su u transu plesali pod reflektorima ispred raspoloženih DJ-eva, elektronska glazba u našem gradu je svakako u usponu.