ponedjeljak, 13. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Štićenici dobili čokoladice i tople jakne

14.02.2011. 23:00
Štićenici dobili  čokoladice i tople jakne


Današnji dan mi u Udruzi volimo nazivati danom ljubavi i zato smo upravo danas odlučili posjetiti štićenike ovih domova, jer kao što je svaki drugi blagdan ljepši kada se podijeli s drugima, mislim da je tako i s Valentinovom – Renata Kutlić


U povodu ovogodišnjeg Valentinova, dana zaljubljenih, ali i dana ljubavi prema bližnjemu, humanitarna udruga Promijeni svijet posjetila je zadarski Dom za odgoj djece i mladeži, a potom i Dom za odrasle osobe Sv. Frane. Štićenike ovih domova zajedno s volonterima Udruge posjetila je Renata Kutlić, predsjednica Udruge te ih ovom prilikom razveselila prigodnim darovima. Tako ih je u Domu za odgoj djece i mladeži dočekalo 30-ak štićenika, koji veselje i sreću zbog ovog posjeta nisu skrivali, a predsjednica je svakom od njih osobno čestitala jučerašnji dan te mu uručila prepoznatljive čokoladice ove Udruge i jednu toplu jaknu, zažaljevši mu da ga ubuduće prate sreća i ljubav.
– Današnji dan mi u Udruzi volimo nazivati danom ljubavi i zato smo upravo danas odlučili posjetiti štićenike ovih domova, jer kao što je svaki drugi blagdan ljepši kada se podijeli s drugima, mislim da je tako i s Valentinovom. Za djecu u Domu pripremili smo čokoladice i jakne, a što su im osigurali naši suradnici iz Engleske. Štićenicima u Domu Sv. Frane podijelit ćemo čokoladice te malo razgovora, razumijevanja i ljubavi, kazala je Kutlić, naglasivši potom i svoju poruku za Valentinovo, a koja glasi „Volite druge i ne mislite samo na sebe”.
Kako je kazao Mišo Šubašić, stručni voditelj Doma za odgoj djece i mladeži, suradnja s Udrugom „Promijeni svijet” uspješno traje već nekoliko godina, a Dom im je beskrajno zahvalan na mnogobrojnim humanitarnim akcijama i donacijama koje redovito za njih priređuju.
– Udruga „Promijeni svijet” redovito nas prati i na svim našim sportskim susretima, pa smo tako nedavno od ove udruge primili vrijednu donaciju za našu biciklističku sekciju, i to pet bicikla, koje naši štićenici već koriste. Naravno, to je tek jedna u nizu donacija koje su nam uručili. Zahvaljujem im se na svim tim darovima, kao i na današnjima, jer lijepo je da su se upravo na Valentinovo sjetili nas, kazao je Šubašić.