Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Zadarska posljednja večera” na sudu?

14.02.2011. 23:00
“Zadarska posljednja  večera” na sudu?


Riječ o objavljivanju sada već “legendarne” fotomontaže slike “Posljednje večere” u kojoj je Zdenko Zrilić prikazan kao središnja figura – Isusa. Upravo je tu činjenicu ugledni zadarski poduzetnik shvatio kao prijetnju jer se “zna kako je Isus završio”


Zdenko Zrilić, jedan od zasigurno najimućnijih  i najmoćnijih Zadrana, poduzetnik koji je poznat ne samo  zadarskoj, već i široj javnosti,  nedavno je zadarskom Županijskom državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu zbog – prijetnje. No, u  ovom slučaju nije u pitanju  “klasičan” oblik prijetnje  upućene njemu ili pak, njegovoj obitelji kakve smo navikli čitati po rubrikama crnih  kronika dnevnih novina, već  je riječ o objavljivanju sada  već “legendarne” fotomontaže  slike “posljednje večere” u kojoj je Zdenko Zrilić prikazan  kao središnja figura – Isusa.  Upravo je tu činjenicu ugledni  zadarski poduzetnik shvatio  kao prijetnju jer se “zna kako  je Isus završio”.
Kaznenu je prijavu Zrilić  proslijedio izravno zadarskom tužiteljstvu na daljnju  obradu i istragu, a za sada je  ona podnesena protiv nepoznatog autora i jednog lokalnog portala na čijem je forumskim stranicama, osvanula.
Iako smo informaciju saznali iz sasvim pouzdanih izvora bliskima zadarskom pravosuđu jučer nam je nitko sa  službene strane nije želio potvrditi, ali niti opovrgnuti. Naime, prema pravilima i propisima naše struke, najprije  smo nazvali glasnogovornika  Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, Slobodana  Denonu, ali on je odsutan do  četvrtka. Potom smo nazvali  njegovog šefa – županijskog  državnog odvjetnika – Ivana  Galovića koji je samo kratko  rekao kako on o tome ne  može dati informaciju te nas  savjetovao da nazovemo  Zdenka Zrilića osobno.
U kratkom telefonskom  razgovoru, Zrilić nam je rekao  da se o toj informaciji ne želi  izjašnjavati, odnosno da je ne  želi potvrditi, niti demantirati.
U svakom slučaju hoće li  zadarska “Posljednja večera”  doista dobiti i svoj sudski epilog ostaje za vidjeti, ali je svakako činjenica da je svojevremeno, kada je prije nekoliko  mjeseci osvanula na forumu  portala, podigla puno bure i  prašine i iako nije “trajala”  dugo, danima je bila glavna  tema zadarske Kalelarge.  Osim Zdenka Zrilića kao Isusa, tu se u ulozi 12 apostola  našlo niz poznatih imena iz  zadarskog javnog, političkog,  gospodarskog života.